Är frågan som många matchsugna ställer just nu. Såhär ser Svenska Tennisförbundet på sommarens tävlingssäsong.

Tävlingar för juniorer

Tävlingsverksamheten för juniorer löper redan i dagsläget på i de sanktionerade tävlingarna, anpassat efter gällande råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och tennisförbundet.

I korthet innebär dessa att varje tävlingsarrangör ska göra en riskbedömning enligt Folkhälsomyndighetens verktyg samt att matcher och tävlingar bör begränsas till deltagare i närområdet där restiden kan hållas nere. Reserestriktionen ska tolkas så att man ska kunna åka fram och tillbaka till hemmet i samband med match. Det vill säga: deltagande som kräver övernattning innebär att resan är för lång.

Detta innebär att många av våra tävlingsjuniorer kan hålla igång med matchspel lokalt och regionalt. Nationella tävlingar som ingår i årets JSM Race är däremot pausade och vi hoppas kunna komma igång med dessa i juni.

Tävlingar för damer, herrar och veteraner

För damer, herrar och veteraner ligger dock all tävlingsverksamhet fortfarande på vänt, i enlighet med gällande råd. Detta gäller även starten för Svenska Tennisserierna utomhus.

Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten för just nu dialog gällande matcher och tävlingsspel för vuxna. Tennisförbundet avvaktar eventuella nya direktiv. Om inga nya riktlinjer kommer i närtid kommer seriespelet utomhus att ställas in – besked om detta ges senast 18 maj.

På det nationella planet hoppas vi komma igång med Sommartouren samt dam-, herr- och veteranklasser i de sanktionerade tävlingarna under senare delen av juni, eller så snart nya direktiv kommer från Folkhälsomyndigheten.

Aktuell information, råd och beslut gällande coronaviruset finns publicerat på vår samlingssida: tennis.se/coronavirus