Välkommen Sebastian Dorling, som förra veckan tillträdde tjänsten som tävlingsadministratör på Svenska Tennisförbundet.

Sebastian Dorling kommer att stärka upp organisationen när tävlingsansvarig Henrik Odervall slutar sin tjänst vid årsskiftet. Ny ansvarig för avdelningen, där även Fredrik Palm ingår, blir Bengt Helmersson.

Sebastian Dorling kommer senast från sin tjänst som verksamhetsansvarig på Mölnsdals Tennisklubb, där han själv började spela tennis som sexåring, samt tävlings- och seriespelsansvarig på Svenska Tennisförbundet Göteborg. 30-åringen är född i Manchester, England och har bott i Sverige i 25 år. Han har en engelsk bachelorexamen i Sports, Health & Exercise Science och masterexamen i idrottspsykologi.

I tjänsten ingår tävlings- och seriespelsadministration samt support i alla led för klubbar och utövare. Därtill kommer han också att delta i det löpande utvecklingsarbetet av tävlingstennisen, något han brinner för.
– Jag ser fram emot att jobba med mina kollegor på förbundet och andra inom tennis-Sverige som vill föra svensk tennis framåt. Jag vill hjälpa till att öka kompetensnivån i alla klubbar så att alla, även i den minsta lilla klubben, känner sig bekväma att hantera våra administrativa tävlingssystem. Klubbar ska inte tveka att höra av sig om de behöver hjälp på vägen, säger han.

Christer Sjöö, generalsekreterare:
– Jag är jätteglad att vi har rekryterat Sebastian. Han kommer tillföra mycket bra kompetens i förbundets pågående arbete med att utveckla former för att bredda och utveckla tävlandet i linje med Game Change 2030, och också i den digitala utvecklingen kopplat till tävlingsverksamheten.

Fler förändringar i förbundets organisation: Torbjörn Dencker har avslutat sin tjänst som kommunikatör och kommer framöver att fortsätta arbeta för förbundet på konsultbasis.