På söndagen avslutades Beddingespelen by Optimala, sommarens första tävling i superkategorin med totala 60 000 kronor i prispengar. Sista speldagen bjöd på två jämna och finaler som båda gick till tre set.

Anna Leijon och Julia Lövqvist.

John Hallquist Lithén, GLTK, (bilden ovan till vänster) kämpade hem herrklassen. I finalen vände och vann han mot Marius Ruzgas, Fair Play TK (3–6, 6–1, 6–4) – GLTK-spelarens andra seger i årets tour.
– En välspelad och svängig final, men det är så det brukar bli med mycket publik på läktaren. Man blir mer nervös. Tennis är ett mentalt spel, det går upp och ner, jag är väldigt glad att jag lyckades hålla ihop det, sa John Hallquist Lithén till arrangören Fair Play TK efter segern.

I damfinalen stod Julia Lövqvist som segrare. UTK-spelaren vann fyra matcher, varav tre tresetare, på vägen fram till titeln. I finalen besegrades Anna Leijon, KLTK (6–4, 5–7, 6–3).
– Jag har varit borta från tennisen ett tag på grund av en skada och är ganska match-ovan, så jag är superglad att jag lyckades vinna, säger Lövqvist efter sin första Sommartourvinst för året.

Viktorovitch och Andersson vann i Kalmar

Alexandra Viktorovitch och Nathalie Johansson.

Parallellt med tävlingen i Beddingestrand spelades också Sommartourtennis i Kalmar. På både dam- och herrsidan tog sig turneringens två toppseedade spelare till måndagens finaler.

Damklassen fick dock ett tråkigt slut – finalen uteblev då andraseedade Nathalie Johansson, Haninge TK, tvingades lämna återbud på grund av skada. Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK, inkasserade därmed säsongens andra tourseger efter vinsten i Norrahammar i slutet av maj.

Herrfinalen bjöd emellertid på massor av tennis. Det var till slut andraseedade Oliver Andersson, Enskede LTK som gick segrande ur en maratonmatch. Enskedespelaren vann första set 6–3 mot Robin Thour, Växjö TS som svarade med att vinna andra 6–4. Efter dryga 3 timmar och 20 minuter (!) kunde till slut Oliver Andersson sätta punkt för finalen och säkra årets första tourtitel efter segersiffrorna 6–3, 4–6, 7–5.

Sommartouren fortsätter nu med Jönköping Outdoor där kvalet spelades på måndagen.

Oliver Andersson och Robin Thour.

Segrare på Sommartouren 2021

Långtora Sommartour: Olivia Malm, Helsingborgs TK och Lucas Renard, MIK Tennis
Mälarhöjdens Ik Tennis Sommartour: Marina Yudanov, GLTK och Simon Freund, Lidingö TK
Tabergsdalen Open Elit Sommartour: Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK och John Hallquist Lithén, GLTK
ATL Euro Finans Open – Sommartour: Tilde Jagare, Fair Play TK och Christoffer Solberg, Näsbyparks TK
Audi Danderyd Open – Sommartour 2021: Lisa Zaar, KLTK och Olle Wallin, GLTK
YSB Open (SM-serie): Lisa Zaar, KLTK och Filip Bergevi, Fair Play TK
Beddingespelen by Optimala hem: Julia Lövqvist, Upsala TK och John Hallquist Lithén, GLTK
Kalmarspelen: Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK och Oliver Andersson, Enskede LTK