För att lyfta Svenska Tennisligans högsta serie sportsligt, arrangörsmässigt och kommersiellt införs ett nytt koncept från och med i år.
Satsningen på Elitserien powered by MATCHi innebär bland annat ett gemensamt slutspel för herrar och damer på en och samma spelplats.

I det nya formatet utökas serien från åtta till tio lag på både dam- och herrsidan. I grundserien delas lagen upp i två grupper där de i hemma- och bortamatcher gör upp om de fyra slutspelsplatserna. 16-18 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler.

Därtill görs matchformatet om. Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel, jämfört med fyra respektive två i det tidigare upplägget. Vidare spelas varje lagmatch på två banor i stället för fyra, vilket möjliggör ett bättre arrangemang samtidigt som åskådarnas upplevelser förstärks.

Satsningen innebär också ökade prispengar samt livestreaming från samtliga matcher.

– Vi är jätteglada att kunna genomföra den här satsningen på elitserien. Vi tror på elitserien som tävling och produkt och det känns bra att vi och klubbarna har en samsyn om hur vi tillsammans ska lyfta och vidareutveckla den, säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.

Elitserien powered by MATCHi avgörs 10-18 december 2022. Spelplats för det gemensamma slutspelet meddelas så snart den är fastställd.

Elitserien powered by MATCHi

Grundserien

  • 10-15 december
  • 10 lag delas in i två grupper. Varje lag spelar två hemmamatcher och två bortamatcher.
  • Gruppvinnarna- och tvåorna går vidare till slutspelet. Gruppfemmorna flyttas ned till division 1.

Slutspel

  • 16-18 december
  • Damer och herrar på samma spelplats
  • Gruppvinnarna möter grupptvåorna i semifinal
  • Finaler spelas 18 december

Prispengar

1:a 100 000 kronor
2:a 50 000 kronor
3:a 25 000 kronor