Det är aldrig för sent att börja med tennis!
Genom pilotprojektet Tennis på studs får nybörjare 65+ lära sig spela tennis på ett enkelt och lustfyllt sätt.

Bakgrunden till konceptet är Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre och uppmaningen att idrotts-Sverige måste bli bättre att välkomna äldre till föreningslivet. Tennis på studs bedrivs med medel från RF som är öronmärkta för ändamålet.
– Vi har redan många veteraner som spelar tennis – men få i åldrarna 65+ är nybörjare. Nu kan vi erbjuda en ny målgrupp möjligheten att börja spela, säger Emma Ernlund som är projektledare.

Som namnet skvallrar om går det snabbt att lära sig spela. Kortfattat innebär Tennis på studs  en enklare form av tennis anpassad för utövarna – man spelar dubbel på en minitennisbana med mjuk boll och två studsar är tillåtna. Konceptet har testkörts i Öviks Tennisklubb tillsammans med en lokal pensionärsförening och kommer nu också att starta upp i Köping och Järfälla.
– Gemenskapen är lika viktig som tennisen. De kommer dit, fikar tillsammans en halvtimme och sedan spelar de tennis. Och de har så otroligt roligt! De tycker att det är fantastiskt att det är enkelt och att alla kan vara med. Det är faktiskt några damer som redan vill börja tävla, säger Emma Ernlund.

En kartläggning bland klubbarna visade att många av dem har personal på plats under dagtid, samtidigt som många banor står tomma.
– Därför passar Tennis på studs in i många klubbar. Om någon klubb är intresserad att delta som pilotklubb får de gärna höra av sig! avslutar Emma.

Vill din klubb veta mer om Tennis på studs? Kontakta Emma Ernlund.