Efter allt annat än optimala förberedelser föll Rebecca Peterson direkt i årets tredje Grand Slam.
21-seedade Ons Jabeur slog ut Sverigeettan med 6–2, 6–1.
– Jag har varit magsjuk i tre dagar, säger Peterson.

Grässäsongen 2021 blev inte vad Rebecca Peterson hade hoppats på.
Efter den knappa öppningsförlusten (5–7, 6–2, 6–7 mot Tamara Korpatsch) i första omgången i Bad Homburgs WTA förstördes uppladdningen inför höjdpunkten Wimbledon.

På grund av regn kunde inte öppningsmatchen mot Ons Jabeur spelas på måndagen som planerat. Det var välkommet av Peterson, som på presskonferensen efter matchen berättade att hon varit magsjuk.
– I går hade jag inte kunnat spela. Det var lite tur att min match sköts upp till i dag, säger hon.

Förutsättningarna hade kunnat vara bättre inför tisdagens match mot formstarka Jabeur, som vann en WTA-titel på gräs i Birmingham för lite mer än en vecka sedan och som bemästrar underlaget väl. Den 24-rankade tunisiskan övertygade och vann 6–2, 6–1 efter en timmes spel.

Efteråt intygade Peterson att hon mådde bättre, och ville inte skylla ifrån sig.
– Nu är det okej, jag sitter ju här. Jag är inte hög på energi, men tänker inte sitta här och ha magsjukan som en ursäkt. Hon spelade bra och gjorde en bra match. Jag satte inte tillräckligt mycket press på henne, säger Peterson.

Petersons Wimbledon är ännu inte över. I dubbel ställer hon upp tillsammans med Danka Kovinic. De möter Kiki Bertens/Lesley Pattinama Kerkhove. I damdubbeln bildar också Cornelia Lister dubbelpar med Patricia Maria Tig och ställs mot sjundeseedade Hao-Ching Chan/Latisha Chan.

Senare under tisdagen går Mikael Ymer in i huvudtävlingen. Han möter Jo-Wilfried Tsonga, Frankrike.