Rebecca Peterson visade klass i finalen av Strandbergsturneringen. Den 44-rankade Sverigeettan vann finalen av SM-serietävlingen mot Caijsa Hennemann med 6–3, 6–0.

Men det var 19-åriga Caijsa Hennemann som inledde bäst. Den formstarka Ullevispelaren, som var framme i sin tredje raka final i årets Sommartour, gick fram till en 3–1-ledning i första set.

Då växlade Peterson upp. SALK-spelaren jagade ikapp och förbi och kunde slå in matchbollen efter elva raka gamevinster och därmed vinna i sin första nationella tävlingsstart på åtta år.
– Jag är väldigt glad att jag lyckades vinna. Jag hade en lite seg start, jag kom inte riktigt in i det och gjorde lite för många misstag. Jag lyckades vända på det och tycker att jag spelade bra i dag. Jag är glad över min insats, säger hon i den direktsända studiointervjun efter matchen.

Tävlingsuppehållet på WTA-touren har gjort gott för Rebecca Peterson som haft tid att fokusera på rehabilitering från en långvarig ryggskada. Svenskan tar med sig mycket positivt från sin första turnering på fyra månader.
– Jag är fortfarande inte van vid hela matchsituationen. Det tar ett tag innan jag kommer in i det men jag gjorde det mycket bättre i dag än matcherna innan. Det största kvittot jag har fått de här dagarna är att jag kan spela och att jag håller. Det är det absolut viktigaste, säger hon.
– Det har varit perfekt att kunna spela matcher innan WTA-touren drar igång, säger Peterson som siktar på att komma till spel i italienska Palermo med start 3 augusti.

Efter finalen tar Caijsa Hennemann ledningen i SM-racet, där hon just nu toppar tabellen på 130 poäng före Kajsa Rinaldo Persson (120). Den spelare som samlar flest poäng i sommarens SM-serietävlingar blir svensk mästare. Såhär kommenterade Hennemann finalen i studiointervjun efter matchen:
– Jag visste att jag behövde spela på topp om jag skulle ha chans att vinna. Man kände verkligen att det var en högre nivå och väldigt högt tempo. Jag hängde med bra i början och spelade bra, sedan höjde hon sig och då fick jag känna på hur en världsspelare spelar.

Matchen om tredjepris blev ett klubbderby mellan Fair Play TK-spelarna Cornelia Lister och Kajsa Rinaldo Persson. Lister vann i tre set (6–2, 5–7, 6–1) och kunde, liksom i den första SM-serietävlingen i Ystad, knipa tredjeplatsen.

I herrfinalen möts Filip Bergevi, Fair Play TK, och Gustaf Ström, Näsbyparks TK. Matchens sänds live på Solidsport.