Foto: Bildbyrån.

Rebecca Peterson hade matchbollar mot 15-seedade Elise Mertens i US Open.
Men rysaren slutade med en svidande förlust.
– En förlust som är svår att sätta ord på. Den absolut tuffaste jag haft i min karriär så här långt, säger Peterson på den efterföljande presskonferensen enligt TT.

En formstark Rebecca Peterson gjorde entré i årets sista Grand Slam på måndagen, bara dagar efter att ha pressat världsfemman Elina Svitolina till tre set i semifinalen i Chicago.

Motståndaren: belgiskan Elise Mertens, som var i kvartsfinal i US Open 2019 och 2020. 54-rankade Rebecca Peterson vann första set (6–3) och hade vid ledning 5–3 och 6–5 i andra flera möjligheter att avgöra matchen.

Belgiskan räddade fem matchbollar i setet, som hon vann i tiebreak, och ytterligare en i skiljeset. Efter 3 timmar och 40 minuters spel fick Peterson se sig besegrad med 6–3, 6–7(5), 6–7(5).
– Det är som det är, jag tycker att i det stora hela spelade jag bra. Absolut kunde jag gjort saker annorlunda i lägena jag hade matchbollar. Jag får lära mig av mina misstag och det kommer jag definitivt att göra. Det här kommer inte att ses igen, säger Peterson enligt TT.
– Det som hände i dag är sport och det hände. Det är fullständigt skit, men det kommer att göra mig brutalt mycket starkare.

På tisdagen spelar Mikael Ymer sin första match i US Open. Han ställs mot amerikanen Jenson Brooksby.