På onsdagen kom glädjebeskedet för Rebecca Peterson: 25-åringen får spela OS i Tokyo i sommar.
– Att få bli uttagen till OS och representera Sverige är en enorm ära. OS är det absolut största vi har
inom idrotten och det ska bli fruktansvärt kul, säger hon.

Rebecca Peterson tar plats i den svenska truppen via Sveriges Olympiska Kommittés så kallade framtidskriterium, det vill säga att hon bedöms kunna prestera toppresultat vid nästkommande OS.

Spelen i Tokyo blir Petersons första OS.
– Det blir en ny utmaning att ta sig an. Jag har hört att det är något utöver det vanliga när alla från olika sporter är samlade tillsammans. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av OS-truppen, säger 60-rankade Peterson, som har varit rankad 43:a som bäst och har två WTA-titlar i singel på meritlistan.

Tennisturneringen spelas på hardcourt på Ariake Tennis Park och går av stapeln 24 juli-1 augusti. Petersons båda singeltitlar har kommit på just hardcourt, i kinesiska Tianjin och Nanchang 2019.
– Jag har spelat på Ariake tidigare, banorna är relativt snabba som det ofta är i Asien men jag tycker inte att det är en nackdel för mig. Som inför varje tävling – har man gjort sina förberedelser så gott man kan är det bara att gå in och ge allt, säger Peterson.

Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet:
– Såklart är det jättekul för tennisen med en ny olympier, inte minst med tanke på den stöttning Rebecca har fått av olympiska kommittén tidigare i karriären. Även om man har ett öga mot kommande OS i Paris och Los Angeles så kan Rebecca definitivt gå långt och göra resultat i Tokyo. Hon har spelat bra i fukt och värme tidigare och har vapen som kan ge utdelning. Jag ser jättemycket fram emot att följa henne.

Peterson planerar att åka till Fukuoka i Japan och ladda upp med övriga OS-truppen cirka 10 dagar innan turneringen startar.
– Klimatet kommer att vara varmt och tufft och det kommer ta någon dag innan man är inne i det. Men så är det för alla, det gäller bara att ta hand om allt lite extra bra och fylla på med energi, säger hon.

För att säkra OS-biljetten krävs också att Rebecca Peterson klarar den internationella kvalgränsen som fastställs efter Franska Öppna.

Se klippet från presskonferensen där Sveriges Olympiska Kommitté presenterade nya OS-uttagningarna: