Fem matchvinster, 10–0 i set och 60–18 i game.
Rebecca Peterson visade klass i 60 000-dollarstävlingen i Rancho Santa Fe.

76-rankade Peterson, SALK var toppseedad i WTT-turneringen i USA. Sverigeettan levde upp till förväntningarna när hon på ett övertygande sätt spelade hem titeln.

Segrar mot Hanna Chang, USA (6–1, 6–0), Mayo Hibi, Japan (6–1, 6–1), Lizette Cabrera, Australien (6–4, 6–1) innebar en plats i semifinal. Där besegrades tredjeseedade och 88-rankade hemmahoppet Madison Brengle i raka set: 6–4, 6–2.

I finalen ställdes svenskan mot kvalspelaren Elvina Kalleva, USA. Peterson vann första set 6–4 och släppte sedan inte segergreppet – avslutande 6–0 innebar säsongens första titel.

Fler svenskresultat: i 25 000-dollarstävlingen i Lima, Peru stod Jonathan Mridha, Solna TK för dubbla semifinalresultat. Efter tre matchvinster i singel blev slutsegraren Gilbert Soares Klier Junior, Brasilien för svår och vann 6–4, 6–3. I dubbel tvingades Mridha och Luca Castelnuovo, Schweiz lämna återbud i semifinalen.

Fanny Östlund nådde också semifinal i dubbel, i 15 000-dollarsturneringen i Monastir, Tunisien. USIF-spelaren i par med schweiziskan Naima Karamoko föll i avgörande matchtiebreak mot Laura Boehner, Tyskland och Mihaela Djakovic, Servien (6–4, 1–6, 7–10).

Efter några veckors tävlingsuppehåll spelar Sverigeettan Mikael Ymer, SALK i ATP-tävlingen i Moskva den här veckan. Han möter Tommy Paul, USA i första omgången. Storebror Elias Ymer vann första kvalmatchen i samma turnering, men föll i kvalfinalen mot toppseedade Egor Gerasimov, Belarus (4–6, 6–1, 2–6).