Hej alla Tennisvänner!

Sommaren är i full gång och till att börja med vill jag tacka er alla för att jag fått förtroendet att vara ordförande i svensk tennis. Det känns hedrande, spännande, utmanande, men framförallt, jättekul!
Sen vill jag även passa på att tacka Thomas Wallén för det hårda arbete han gjort för svensk tennis under de senaste fem åren.
Det finns ett stort engagemang för tennisen i Sverige. Vi har fantastiska medlemmar, klubbar, dedikerade regioner och förbund men framförallt ett helhjärtat och stort intresse för sporten.
Och vilken start på året!
Det började så bra med den viktiga Davis Cup-matchen mot Chile. DC-kaptenen Robin Söderling ledde vårt blågula lag i den fullsatta Kungliga tennishallen till seger med 3-1. Otroligt spännande matcher, vi satt som på nålar. Nu väntar finalspel i Madrid 2021, något för oss alla att se fram emot.
Sen bromsades allt in…
Ett virus tog oss alla med överraskning och man kan inte låta bli att reflektera över det vi alla går igenom just nu. Världen har totalt förändrats och få länder och få sporter har kunnat fortsätta sina verksamheter på vanligt sätt.
Hela världen har kämpat och tennisen har drabbats med flertalet nedlagda tävlingar och aktiviteter. Men även om vår mission är att promota och utveckla tennisen så har hälsan och säkerheten för våra spelare och alla runt omkring haft högre prioritet och jag vill rikta ett stort tack till hur väl vårt förbund, våra regioner och klubbar har hanterat detta.
Samtidigt har tennisen också varit lyckligt lottad där många av oss ändå haft access till och kunnat stå på tennisbanan. En sport med naturlig distansering.
Trots att många aktiviteter och program har satts på vänt har under de senaste veckorna äntligen vissa nationella tävlingar öppnat upp. Vi har möjlighet att under de närmaste veckorna följa Sommartouren där vi kan se flera av våra kommande stjärnor spela. Själv följer jag detta med intresse på distans och hoppas även hinna med en del på plats. Och veteran som man är vill jag också slå ett slag för veteran-SM i Båstad som spelas i slutet av juli.

Under våren har vi fortsatt att arbeta med våra prioriterade områden: klubbutveckling och tränarutbildning. Framöver kommer vi att fortsätta lägga fokus på ännu närmare samarbeten mellan klubbar, regioner och förbund för att tillsammans sätta vår Färdriktning 2030 där vi gemensamt kommer att prioritera och lägga planer för våra satsningar. Bland annat kommer Regionerna tillsammans med förbundet under hösten att genomföra en klubbturné från Norr till Syd.

Avslutningsvis önskar jag er alla en riktigt bra sommar!
Jag hoppas ni får tid att läsa en god bok i hängmattan och att ni hinner med många timmar på tennisbanan.
Var rädda om er och era nära och kära!

Varmaste sommarhälsningar från
Åsa Hedin