På fredagen inleds huvudtävlingarna i Holmen Paper Cup för damer och SEB Karlskrona Open för herrar.

Efter torsdagens kval är det nu klart för spel i damsingeln i Holmen Paper Cup, vars herrklass avgjordes tidigare i veckan med Filip Bergevi, Fair Play TK, som segrare.

Ett starkt startfält i Norrköping toppas av stora titelfavoriten Rebecca Peterson, SALK. Den 44-rankade Sverigeettan gör nu sin andra Sommartour-tävling i år efter att ha vunnit SM-serien i Falkenberg i sin tävlingscomeback för ett par veckor sedan. Peterson utmanas av bland andra Fair Play TK-spelarna Kajsa Rinaldo Persson och Cornelia Lister – och USIF:s Fanny Östlund, som Peterson fick se sig besegrad mot i Falkenberg. Peterson inleder mot kvalspelaren Agnes Mitteregger, Djursholms TK.

I SEB Karlskrona Open, som på damsidan vanns av Julia Rosenqvist, Helsingborgs TK, är herrarnas kval i skrivande stund inte färdigspelat.
Toppseedad är Gustaf Ström, Näsbyparks TK, som visat fin form i Sommartouren i år med en turneringsseger och en finalplats som bästa resultat. Övriga seedade spelare är John Hallquist Lithen, GLTK, Marius Ruzgas, Fair Play TK och Eric Ahreen Monga, KLTK.

Uppdatering 24 juli: Rebecca Peterson tvingades lämna sent återbud till Holmen Paper Cup på grund av känningar i ryggen. Molly Helgesson, SALK, ersatte Peterson i lottningen.

Lottningar, spelprogram och resultat