Nästa vecka samlas Sverigeeliten i Falkenberg för sommarens andra SM-serietävling. Följ den fortsatta jakten på SM-medaljerna kostnadsfritt via Svenska Tennisförbundets direktsändning den 11-12 juli.

Såväl SM-tecken som närmare en miljon kronor i prispengar står på spel i den 30:e upplagan av Sommartouren, som vänder sig till Sveriges nationella tenniselit. Några av tävlingarna ingår i SM-serien – den dam- och herrspelare som samlar flest poäng i dessa tävlingar blir svensk mästare 2020.

Tre turneringar har hittills genomförts i årets tour, i Ystad, Beddingestrand och Kalmar. Närmast väntar Blå Jungfruspelen i Oskarshamn (4-7 juli) följt av Strandbadsturneringen Elit i Falkenberg (9-12 juli).

Strandbadsturneringen Elit med totala 150 000 kronor i prispotten är sommarens andra tävlingen med SM-seriestatus. Den första gick av stapeln i Ystad och lockade ett urstarkt startfält med Elias Ymer, SALK, och Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK som slutsegrare. Duon toppar därmed SM-racet inför turneringen i Falkenberg.

Liksom från Ystad direktsänder Svenska Tennisförbundet från turneringen i Falkenberg med kommentering och studio. Lördagens och söndagens spel på centercourten streamas live på Solidsport. Sändningarna är kostnadsfria. Dessutom går det att följa livescore från huvudtävlingen finns via SvTF:s tävlings-app. Laddas ner där appar finns: ”SvTF Tävling”.

Startfältet i Strandbadsturneringen Elit är ännu inte fastställt. Anmälningstiden går ut på torsdagen. I anmälningslistorna finns i dagsläget bl.a. Sverigeettan Rebecca Peterson (bilden) som bekräftar att hon siktar på att komma till start.

Ställning SM-racet

Herrar:
1. Elias Ymer, SALK – 100 poäng
2. Markus Eriksson, GLTK – 65 p
3. Karl Friberg, Solna TK – 40 p
4. Dragos Madaras, Fair Play TK – 20 p
5. Filip Bergevi, Fair Play TK – 10 p
6. Simon Freund, KLTK – 10 p

Damer:
1. Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK – 100 poäng
2. Caijsa Hennemann, Ullevi TK – 65 p
3. Cornelia Lister, Fair Play TK – 40 p
4. Jacqueline Cabaj Awad, Smedslättens LTK – 20 p
5. Mirjam Björklund, SALK – 10 p
6. Marina Yudanov, GLTK – 10 p