Intresset för nya Svenska Tennisligan är mycket stort – hittills 631 anmälda lag.
Det innebär en ökning i antal lag, inte minst på damsidan där antalet i dagsläget ökat med 38 procent.

Årets nyheter med lokaldivisioner på dam- och herrsidan tros vara bidragande till uppsvinget. Dessa klasser spelas på lokal nivå och utan licenskrav och har just nu över 50 anmälda lag.
– Klubbar och lag med lägre ambitioner har kanske inte riktigt känt sig hemma i vårt tidigare seriesystem. Nu vill vi signalera att seriepyramiden vänder sig till alla nivåer av spelare som tycker det är roligt att spela lagmatcher, oavsett om man går för ett SM-guld eller en setvinst i lokaldivisionens derby, säger Bengt Helmersson, Svenska Tennisförbundet.

Bland de över 600 anmälda lagen anas trendbrott för seriespelet. Det växer nämligen fram helt nya serier i vissa regioner: exempelvis har några klubbar i Ystadstrakten anmält lag efter många års seriespelsfrånvaro, likaså är det flera nya lag i Stockholmsregionens lokaldivisioner.

En annan nyhet för uteserierna är 13-årsklasser för pojkar och flickor. Dessa serier har just nu över 130 anmälda lag. Ju fler deltagande lag – desto bättre serier.

Från och med hösten 2021 (inomhus) kommer ett fullskaligt utbud av klasser erbjudas i Svenska Tennisligan – allt från elitserien ner till klasser med orange och grön boll.

Eftersom det är många nyheter kring seriespelet och många klubbar är mitt uppe i hanteringen av pandemin förlängs anmälan till STL:s uteserier till och med söndagen den 28 februari.