Sverige har kopplat greppet i jakten på en plats i Davis Cup-slutspelet.
Elias och Mikael Ymer vann de inledande singlarna i kvalet mot Bosnien-Hercegovina.
– Vi måste vinna en till, sen kan vi fira. Men man går hellre och lägger sig med 2–0 än 0–2, säger Elias Ymer.

Först ut i Kungl. Tennishallen var Mikael Ymer, som ordnade en 1–0-ledning genom 6–4, 7–5-segern mot Mirza Basic.
– Jag är väldigt glad att jag lyckades hitta en lösning och ett sätt att hålla ihop det. Han gav mig ingen rytm, han kunde vara både offensiv och defensiv och servade bra. Det betyder jättemycket att vi har 1–0, jag tror det tar av lite tyngd från axlarna från min storebror, sa Mikael Ymer.

Ett par timmar senare utökade Elias Ymer för Sverige. Ymer vann med övertygande 6–1, 6–4 mot bortalagets etta Damir Dzumhur.
– Han är en svår motståndare. Han har väldigt bra händer och vi var vaksamma på det. Jag hade koll på spelet och spelade med ett nytt lugn. Vi hade en plan och vi följde den perfekt, säger Elias Ymer.

Seger i båda inledande singlarna innebär tre svenska ”matchbollar”. Fullsatta läktare i Kungl. Tennishallen kommer att heja fram det svenska laget på lördagen. På programmet står en dubbelmatch följt av två avslutande singlar.
– 2–0 är en drömstart, precis det vi ville ha. Och vi fick det i raka set. Det är inte klart än, men det känns jättebra, säger kapten Johan Hedsberg.

Sverige kan avgöra landskampen i den inledande dubbelmatchen (13.00) mellan Filip Bergevi/André Göransson och Mirza Basic/Tomislav Brkic. Lagen har möjlighet att ändra sina dubbeluppställningar före matchstart.

Vid svensk seger är Sverige klart för Davis Cup Finals för tredje året i rad. 16 nationer deltar i världsfinalen: 12 kvalvinnare, de två finalisterna från årets turnering (Australien och Kanada) samt Italien och Spanien som tilldelats varsitt wildcard.

Se fler kommentarer i inslagen nedan.

Sverige–Bosnien-Hercegovina (2–0)

Mikael Ymer – Mirza Basic 6–4, 7–5
Elias Ymer – Damir Dzumhur 6–1, 6–4
Filip Bergevi/André Göransson – Mirza Basic/Tomislav Brkic
Mikael Ymer – Damir Dzumhur
Elias Ymer – Mirza Basic