Isac Strömberg, Åkersberga TK nådde JEM-kvartsfinal i PS18 som spelades på hög höjd i Klosters, Schweiz. Lika långt nådde Ludvig Hede, Särö LTK i 14-årsklassen som avgjordes i Most, Tjeckien.

Som helhet nåddes ett mer än godkänt resultat av svenskarna som kom till spel. Klara Milicevic, KLTK tog sig till fjärde omgången i flickor 18-klassen.

16-åringarnas EM skulle ha spelats i Moskva men blev uppskjutet på grund av pandemisituationen i Ryssland. Istället åkte de svenska 16-åringarna till Hilversum, Nederländerna för att spela ITF-tävling. Sebastian Eriksson, KLTK gick hela vägen och spelade hem titeln. Det var Sebastians andra raka ITF-titel. Han vann också turneringen i Sarajevo i början av juli.

Sebastian Eriksson.

– Det känns fantastiskt roligt att vara igång med internationellt spel på ungdomssidan igen. Det har varit en lång väntan, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig. Kul med flera fina resultat dessutom!

Kommande vecka väntar Europaspel i lagform för 16- och 18-åringar när gruppspelet i Summer Cups avgörs 29-31 juli.

14-åringarnas Summer Cups avgjordes tidigare i sommar. P14-laget slutade sexa i slutspelet och är därmed kvalificerat för ITF World Junior Tennis Finals – ett lag-VM för 14-åringar som avgörs första veckan i augusti.

Svenska Tennisförbundet valde att lämna återbud i flickor 14-klassen på grund av reseavrådan till Ukraina.

Läs också: Guide till juniorernas landslagssommar