Svenska Tennisförbundet har ingått ett tvåårigt avtal med media- och produktionsbolaget Sportway om exklusiva rättigheter för elitserien och tävlingar med SM-status. Avtalet innebär att Sportway kommer att ansvara för att producera och paketera rättigheterna mot tv-kanaler, mediabolag och streamingtjänster.

Svenska Tennisförbundet befinner sig i en spännande fas där arbetet med den långsiktiga planen Game Change fortgår. I linje med planen kommer Svenska Tennisförbundet att tillsammans med Sportway arbeta med att stärka medieintresset och göra svensk tennis mer tillgänglig genom paketering och sändningar av olika svenska tennistävlingar.

Daniel Franck, vd Sportway, Jonas Persson, styrelseordförande Sportway, Åsa Hedin ordförande SvTF och Christer Sjöö, generalsekreterare SvTF.

Sportway och personerna bakom bolaget har lång erfarenhet från produktion, paketering och försäljning av tv-rättigheter inom olika sporter. Inte minst inom tennisen där man vid flera tillfällen arbetat med ATP, WTA och Internationella tennisförbundet, liksom med Sveriges större internationella tävlingar som ATP-tävlingarna i Båstad och Stockholm.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Sportway som möjliggör en bättre paketering av bland annat finalspelet av elitserien. Sportway förstår framtidens möjligheter inom digital media och kommer därför kunna tillföra Svenska Tennisförbundet viktig kunskap i arbetet med att skapa en plattform som samlar svensk tennis och olika relaterade tjänster för utövare, medlemmar, klubbar, följare och fans, säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.

– Sportway har lång erfarenhet av att arbeta med olika idrotter och förbund och vi är väldigt stolta över att vårt duktiga team nu får möjligheten att tillsammans med Svenska Tennisförbundet stärka erbjudandet av olika rättigheter. Tennisen har en unik position i Sverige och det finns många spännande möjligheter att bygga vidare på framåt, säger Daniel Franck, vd på Sportway.