Svenska Tennispodden landar mitt under JSM i Göteborg där vi möter Nellie Taraba Wallberg, GLTK och Ludvig Hede, Särö LTK.
– JSM är en rolig vecka! Man träffar många kompisar och det blir många roliga matcher, konstaterar Ludvig.

De har spelat ihop i Särö LTK sedan sexårsåldern. När tränaren Robin Fahgén lämnade för GLTK för något år sedan så följde Nellie efter. 

”Ludde” är förstaseedad och Nellie andraseedad bland i respektive klass bland 14-åringarna.
– Det påverkar mig inte jättemycket. Man ska in och spela matcher, det är en rolig vecka och så får man se hur det går. Det är mer roligt att vara förstaseedad, säger Ludvig.
– Är man första- eller andraseedad så vet man att man gjort något bra. Det är bara fortsätta spela, säger Nellie. 

JSM har i år lockat närmare 550 spelare. Det är som vanligt ett späckat schema och pusslande på de 16 banorna.
– Jag blir taggad av att spela på hemmaplan och ha folk som tittar.  JSM betyder mycket, varje SM-guld är viktigt inte minst när det gäller Stefan Edberg-stipendiet, säger Nellie.
– Ingen kan ta ifrån en ett SM-guld. Det är en häftig grej att vinna, säger Ludvig. 

I programmet minns ”Ludde” tillbaka på en framgångsrik EM-sommar med det svenska landslaget. Nyligen gick han också till semifinal i Mastersslutspelet i Monte Carlo efter att ha slagit ut Europatvåan. 

Nellie har skördat framgångar i bland annat SM och i Corem i Båstad och varit med i två ITF-tävlingar på sistone. I Kramfors blev det en dubbeltitel.
Hör också spelarnas båda tränare vad de säger om spelarna.

Både Nellie och Ludvig tittar mycket på tennis på tv och allra helst Grand Slam. I programmet avslöjar de sina favoriter på touren och de berättar varför det blev tennis och hur framtidsdrömmarna ser ut. 

Lyssna via spelaren nedan eller använd länkarna:

Youtube

Anchor

Spotify

Vill du se och lyssna mer av Svenska Tennispodden? Fler avsnitt hittar du här!