På torsdagen gör Sverige entré i Davis Cup Finals i Madrid.
Kanada – finalist i förra upplagan av turneringen – står för motståndet i premiärmatchen klockan 16.00.
– Vi har en bra chans att vinna alla matcher, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Sverige – med Mikael Ymer (bilden ovan), Elias Ymer, Jonathan Mridha, André Göransson och Robert Lindstedt i laget – är en av 18 nationer som gör upp om titeln i Davis Cup Finals den 25 november-5 december. Slutspelet avgörs med gruppspel i tre europeiska städer följt av semifinaler och final i Madrid.

Att premiärmotståndaren Kanada saknar sina tre främsta spelare på singelrankingen – Felix Auger-Aliassime (rankad 11), Denis Shapovalov (14) och Milos Raonic (70) – ökar Sveriges chanser, säger Robin Söderling som samtidigt inte vill fokusera för mycket på vilka motståndarlaget ställer på startlinjen.
– Ända sen vi såg lottningen har jag trott att en första målsättning ska vara att ta oss vidare från gruppen. Det tror jag fortfarande på och kanske ännu lite mer nu. Men det är viktigt att inte gå händelserna i förväg för mycket. Vilka de än ställer upp med så kommer vi att behöva spela bra för att vinna.

Högst rankade spelare i det kanadensiska laget är i stället Vasek Pospisil, 133 och 154 på singel- respektive dubbelrankingen, och trolig i laguppställningen i både singel och dubbel. I laget ingår också Brayden Schnur, Peter Polansky och Steve Diez.

Landskampen består av två singelmatcher och en dubbel. Laguppställningarna fastställs en timme före matchstart.
– Vi har en bra chans att vinna alla matcher. Men det gäller att vi spelar och presterar bra. Det kommer vi att behöva, och det är jag ganska säker på att vi kommer att göra. Det är tuffa matcher och vi får ta en match i taget, säger Söderling.

På lördagen kl 10.00 spelar Sverige den andra gruppspelsmatchen mot Kazakstan. De sex gruppvinnarna, tillsammans med de två bästa tvåorna, går vidare till kvartsfinal.

Davis Cup Finals sänds av Discovery. Premiären går i Kanal 9 och Eurosport Player.

Lottning Davis Cup Finals

Madrid, Spanien (Madrid Arena)
Grupp A: Spanien, ryska förbundslaget (RTF), Ecuador
Grupp B: Kanada, Kazakstan, Sverige

25 november kl 16.00: Sverige–Kanada
27 november kl. 10.00: Sverige–Kazakstan
Vid eventuellt avancemang från gruppen spelar Sverige kvartsfinal den 1 eller 2 december.

Innsbruck, Österrike (Olympia Halle)
Grupp C: Frankrike, Storbritannien, Tjeckien
Grupp D: Kroatien, Australien, Ungern

Turin, Italien (Pala Alpitour Arena)
Grupp E: USA, Italien, Colombia
Grupp F: Serbien, Tyskland, Österrike

Se videoinslag från uppladdningen i Madrid: