Det koras inte bara ATP-vinnare under årets Stockholm Open. Finalerna i Svenska Tennisförbundets klassiska lagtävlingar – Pirres Pokal och Sofias Cup – spelas också i Kungl. Tennishallen den 12–13 november.

Lagtävlingarna Pirres Pokal och Sofias Cup är svensk tennis egna ”mini-Davis Cup” och ”mini-Billie Jean King Cup” för pojkar och flickor 14 år. I de riksomfattande tävlingarna deltar lag från samtliga Sveriges sju tennisregioner. Lagmatcherna avgörs i både singel- och dubbelmatcher.

Gruppspelet avgjordes tidigare i september och det står nu klart vilka regioner som gör upp om titlarna i samband med finalhelgen under Stockholm Open: Syd mot Stockholm i Pirres Pokal och Syd mot Göteborg i Sofias Cup. Båda finalerna avgörs i sex matcher: fyra singlar på fredagen följt av lördagens två avslutande dubblar.

– Vi är glada att Stockholm Open blir spelplats för finalerna av både Pirres Pokal och Sofias Cup genom samarbetet med Svenska Tennisförbundet, säger Jamie Perry, VD Stockholm Open.

Förutom chansen att se några av världens bästa spelare på centrecourten innebär detta även att besökarna till Stockholm Open kommer att ha möjlighet att se Sveriges bästa 14-åringar in action på fredagen då runt hälften av finalmatcherna spelas på Tävlingsbana 1 som även ordinarie besökare har tillgång till.

Prisutdelningarna för både Pirres Pokal och Sofias Cup hålls på centrecourten före ATP 250-turneringens dubbelfinal lördagen den 13 november.
– Att få chansen att tävla tillsammans med sitt lag i en sådan inspirerande miljö som Stockholm Open är fantastiskt och det kommer att ge spelarna värdefulla erfarenheter i deras utveckling. Vem vet, kanske kommer någon eller några av dem i framtiden att få representera Sverige på centrecourten i Kungl. Tennishallen! säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.


Finallagen i “Pirres” och “Sofias”.