11-12 november jagar Sverige en plats i elitdivisionen i Billie Jean King Cup. Nu står det klart att SVT sänder den viktiga playoff-matchen mot Storbritannien på bortaplan.

Den direkt avgörande matchen spelas på hardcourt i Copper Box Arena i London och består av fyra singelmatcher och en dubbel, samtliga avgörs i bäst av tre set.

Landskampen inleds med två singelmatcher på lördagen (15.00). På söndagen (13.00) spelas två singlar följt av en dubbelmatch. SVT sänder samtliga matcher.
– Det känns fantastiskt kul att SVT sänder landskampen mot Storbritannien. Damerna har nu möjlighet att nå högsta divisionen med chans på slutspelet under nästa år. Vi ser fram emot en spännande tennishelg med livesändning av alla matcher från London, säger Jonas Elmblad, kommersiellt ansvarig, Svenska Tennisförbundet.

Sverigeettan Rebecca Peterson har tvingats lämna återbud till landskampen på grund av skada. Sveriges nominerade lag består därmed av Mirjam Björklund, Caijsa Hennemann, Kajsa Rinaldo Persson samt debutanterna Lisa Zaar och Bella Bergkvist Larsson.
Motståndaren Storbritannien, 14 på nationsrankingen, ställer upp med Katie Boulter, Jodie Burrage, Harriet Dart och Heather Watson. De två nationernas kaptener, Johanna Larsson och Anne Keothavong, har möjlighet att göra förändringar i laguttagningarna fram till lottningen dagen före matchstart.
– Det blir en häftig match för våra spelare, det är ett starkt Storbritannien vi möter. Jag åker till London med känslan att allt är möjligt. Jag har själv varit med så pass länge i dessa sammanhang och vet att ranking många gånger inte behöver ha betydelse. Vi kommer att vara underdogs, det är inget snack om den saken. Men jag tror inte att det skrämmer oss, det kommer att motivera oss ännu mer. Jag och alla tjejer i laget ser verkligen fram emot utmaningen, säger Larsson.

Segraren kvalificerar sig till 2024 års Billie Jean King Cup Qualifiers, en direkt avgörande landskamp där en plats i slutspelet av tennisens lag-VM – Billie Jean King Cup Finals – ligger i potten.

Sändningstider SVT

11 november
15.00-20.00, SVT Play
15.00-17.50, SVT1/Play

12 november
13.00-20.00, SVT Play
13.15-13.55, SVT1/Play
13.55-14.30, SVT2/Play