Janne Immonen, klubbchef i Fair Play Tennisklubb, har lämnat oss.

Trelleborgssonen Janne Immonen var som aktiv en framgångsrik tennisspelare, men främst är han känd som en stor ledare inom svensk tennis.

Janne Immonen har varit verksam i flera Skåneklubbar, bland annat i Eslövs TK och Åkarps TK. Han är mest förknippad med sin gärning i Fair Play TK där han sedan 1999 varit verksam som chefstränare och senare som klubbchef.

Under Janne Immonens ledning har Fair Play TK vuxit till att bli Sveriges största tennisklubb med över 3000 medlemmar. I klubbens verksamhet är 1900 barn aktiva varje vecka. Janne hade också ett engagemang för att föra ut tennisen till nya målgrupper. Fair Play TK har i många år bedrivit olika projekt som syftar till att sprida tennisen till alla delar av Malmö. Klubben har också skördat mängder av sportsliga framgångar i form av SM-guld på både junior-, dam- och herrsidan.

Janne hade förtroendeuppdrag inom såväl Skånes Tennisförbund som Svenska Tennisförbundet Syd och har därtill haft ett stort engagemang för utvecklingen av elitserien.

Som ledare förespråkade Janne Immonen samverkan inom svensk tennis: mellan klubbar, tränare och övriga intressenter. Han var framgångsrik i arbetet med att knyta externa partners till Fair Play TK:s verksamhet. Janne hade stor del i arbetet med moderniseringen och utbyggnaden av Fair Play-stadion samt förverkligandet av klubbens mångåriga dröm om en egen utomhusanläggning: 2020 stod sju grusbanor klara på Limhamns idrottsplats. Janne var också drivande i grundandet av tennisgymnasiet (NIU) i Malmö i början av 2000-talet.

Ett starkt engagemang i stora och små frågor, och en livslång kärlek till tennisen präglade Jannes gärning och hans ovärderliga insatser för tennissporten.

Janne Immonen blev 54 år.