Toni Gustavsson, Falu TK blir ny förbundskapten för rullstolstennis. Toni har varit tränare för Stefan Olsson under hela hans karriär, och en av Tonis huvuduppgifter 2021 blir att hjälpa Stefan i förberedelserna inför Paralympics i Tokyo.

– Rollen som förbundskapten innebär att Toni kan ge Stefan Olsson ytterligare stöd i satsningen mot Tokyo. Vi har en bra samverkan med Paralympiska kommittén där vi med gemensamma krafter försöker ge Stefan så bra förutsättningar som möjligt, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig.

I rollen som förbundskapten kommer Toni Gustavsson också att vara ansvarig för uttagningar till läger, samlingar och tävlingsspel.

Den nationella rullstolstennisverksamheten är fortsatt vilande på grund av pandemin, men inom kort väntar uppdrag i landslagströjan för quadlaget, som kommer att spela World Team Cup-kval i Portugal i maj månad. Sveriges lag består av Petter Edström och Anders Hård. Kapten för quadlaget i Portugal blir Jens Nilsson, USIF.

Toni Gustavsson har medverkat i landslagsverksamheten som tränare i många år. Han efterträder Niclas Rodhborn i rollen som förbundskapten.