Efter fyra år med tränarkurser i allmän motorikträning för barn – Multi SkillZ – tar Svenska Tennisförbundet nästa steg. Nästa år ersätts kursen av en ny och tennisspecifik utbildning.

2017 tog Ola Mårtensson, Svenska Tennisförbundet initiativet till en pilotkurs i Multi SkillZ. Kännedomen om konceptet var då relativt låg men det fanns en stor nyfikenhet bland klubbarna. Fyra år senare har Multi SkillZ blivit ett begrepp i svensk tennis och flertalet klubbar har integrerat det som en naturlig del i sina verksamheter.

Efter förra veckans utbildning, under ledning av Kenneth Bastiaens, står nu förbundets certifierade kursledare redo att undervisa svenska tränare i Multi SkillZ Tennis från och med våren 2022.

Vad är nytt? Den förra utbildningen fokuserade på allsidig rörlighet och koordinationsträning, oavsett idrott. Principen att utveckla motoriska färdigheter är fortfarande kvar, men utbildningen är nu helt anpassad till tennisspelaren. Det nya konceptet är framtaget av Multi SkillZ-grundarna i samarbete med brittiska tennisförbundet LTA.

Den tennisinriktade ”skills”-utbildningen innebär två fullmatade kursdagar med stort fokus på praktiska moment och inspiration för tränarna.
– Multi SkillZ har varit väldigt uppskattat bland tränarna och det känns därför jätteroligt att nu ta det till nästa nivå. Tränarna kommer få massor med tips och idéer hur man kan effektivisera lärandet, hur vi kan göra träningarna ännu roligare så att barnen lär sig tennis snabbare. Missa inte chansen att fördjupa dina kunskaper som tränare!, säger Michaela Karlsson, utbildningsansvarig.

Multi SkillZ Tennis är en av de första delarna i tennisförbundets nya utbildningsprogram. Mer information om det utökade och utvecklade programmet, där samtliga delar ska vara på plats i slutet av 2023, kommuniceras löpande.

Vid frågor, vänligen kontakta Michaela Karlsson eller Ola Mårtensson.