Tillbaka på svensk mark efter collegesäsongen i USA.
Då slog både Alexandra Viktorovitch och John Hallquist Lithén till med segrar i Tabergsdalens Sommartour.

Den tredje tävlingen i årets tour avslutades på måndagen.

Nyss hemkommen Norfolk, Virginia och Old Dominion University fick Alexandra Viktorovitch stå högst upp på prispallen på hemmaklubben i Norrahammar.

Viktorovitch inledde med två raka tvåsetsvinster mot Cornelia Käck, Sigtuna TK och Emma Persson, Båstad TS innan första setförlusten kom i semifinalen mot Helsingborgs TK:s Louise Wikander. I finalen besegrades Tilde Jagare, Fair Play TK, med 6–3, 6–1.

– Absolut jätteroligt att komma hem, direkt ut på gruset och sen spela bra nog för att vinna. Det var också skönt med lite hemmastöd, säger Tabergsdalens TK-spelaren.

Viktorovitch, som under sommaren kommer varva Sommartourspel och internationella tävlingar, tävlar härnäst i Audi Danderyd Open i Näsbypark.

För John Hallquist Lithén innebär sommaren innebär ett uppehåll från collegelivet i Mississippi (Ole Miss). GLTK-spelaren var toppseedad i Tabergsdalens Sommartour och levde upp till förväntningarna.

I tur och ordning besegrades Jonathan Backman, Lidköpings TK, Sebastian Eriksson, KLTK, Sebastian Abboud, KLTK och slutligen i finalen Christoffer Solberg, Näsbyparks TK med 6–2, 7–5.

– Det känns grymt. Jag vann här för två år sedan och det var min första tourvinst. Förra året spelades tävlingen ju inte på grund av covid – att jag kunde vinna i år igen var riktigt kul. Jag älskar att spela här, säger Hallquist Lithén.

Hallquist Lithén laddar om direkt för ATL Euro Finans Open i Lund där han är toppseedad i huvudtävlingen som inleds på tisdagen.

Segrare på Sommartouren 2021

Långtora Sommartour (Enköping): Olivia Malm, Helsingborgs TK och Lucas Renard, MIK Tennis
Mälarhöjdens Ik Tennis Sommartour: Marina Yudanov, GLTK och Simon Freund, Lidingö TK
Tabergsdalen Open Elit Sommartour: Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK och John Hallquist Lithén, GLTK