Med anledning av den ökade smittspridningen och de skärpta allmänna råden i Skåne byter nästa veckas Ystad Indoors spelplats till Växjö.

Arrangören Ystads Tennisklubb är, liksom Svenska Tennisförbundet, angelägen om att behålla tävlingstillfället och har därför beslutat att flytta turneringen som är en del av den svenska Vintertouren som vänder sig till elitspelare.

Ystad Indoors går av stapeln under tidigare annonserat speldatum, 3-6 november, men spelplats blir i stället Södra Climate Arena i Växjö.
– Vi hade sett fram emot tävlingen och att välkomna ett så starkt startfält till Ystad. Men i dessa tider med ökad smitta och restriktioner känns det fel att arrangera en Vintertour här när så många andra aktiviteter samtidigt ställs in, även om det finns ett undantag för spelare som har tennisen som yrke. Samtidigt är vi måna om att tävlingen spelas och kontaktade därför Södra Climate Arena. Vi är glada att vi kunde hitta en bra och snabb lösning och göra något för tennisen i Sverige, säger Lars Ekdahl, Ystads TK.