PLAYER SCHOOL

Player School tar upp bollen för ett schysst matchspel! Välkommen till tennisens spännande matchvärld. Lycka till!

VÄLKOMMEN TILL PLAYER SCHOOL!

Vill du och dina klubbkompisar följa med på en resa in i tennisens spännande matchvärld? Då har du hittat rätt – välkommen till Player School!

Här kommer du att att få koll på tennisens helt unika poängspel och de viktigaste reglerna. Men också om annat runtomkring som berör själva matchspelet: allt ifrån hur du anmäler dig till en tävling, vad du ska packa i din tennisväska och vad fair play är.

Är du tränare och vill ha mer information, scrolla längst ned på sidan eller klicka här.

VAD ÄR PLAYER SCHOOL?

Klicka här!

För dig som just nu spelar med orange eller grön boll

Första steget in i tennisens helt unika matchspel

På ett schysst och lagom sätt får du testa ett riktigt matchspel!

SÅ FUNKAR DET!

Klicka här!

1. Klicka dig fram bland de tio lektionerna i din egen takt. En lektion i veckan är lagom. Träna, diskutera och fundera kring varje lektion.

2. Under terminen kommer din klubb att bjuda in till Player School-träffar

3. Sista steget – finalen! – är den schyssta matchträffen Next Gen Club Cup. Där är alla vinnare och du får det gröna kortet Player Card.

TIPS INNAN DU BÖRJAR!

Klicka här!

1. Precis som inför en match är det bra att värma upp och komma väl förberedd! Smygtitta på lektionerna i Player School (det är inget fusk!). Låt gärna dina föräldrar vara med.

2. I Player School bjuder vi på en bonus i form av taktikappen Deuce. Ett gratis digitalt tennisbrädspel för röd, orange och grön nivå. I spelet ska du snabbt tänka ut smarta taktiska spellösningar, precis som om det vore en riktig match. Spela gärna med dina kompisar. Förresten – vet du vad ordet deuce betyder?

REDO? NU KÖR VI!

10 LEKTIONER

KLICKA DIG FRAM!

Lektion 1: Packa väskan
Lektion 2: Fair Play!
Lektion 3: Så här räknar du
Lektion 4: En enkel spelidé
Lektion 5: Boka egen tennistid
Lektion 6: Regelquiz
Lektion 7: Så gör du på plats
Lektion 8: Fixa eget matchspel
Lektion 9: Licens och anmälan

Inbjudan (affisch)
Alla lektioner

ÄR DU KLAR? DAGS ATT GÅ VIDARE!

NEXT GEN CLUB CUP

ÄNTLIGEN! NU KÖR VI!

GRATTIS!

Du är nu framme vid slutmålet: dags för dig att spela ett schysst och roligt poolspel! På lektion 9 fixade du en motionslicens och lärde hur Tävling Online fungerar. Samtidigt fick du hjälp av din tränare med att anmäla dig till Next Gen Club Cup.

ALLA ÄR VINNARE

I Next Gen Club Cup koras inte någon slutsegrare – här är alla vinnare! Efter matcheventet får nämligen du och dina kompisar det gröna Player Card som är det slutliga beviset på att ni alla har sunda och goda matchkunskaper.

VAD HÄNDER SEN?

Efter Next Gen Club Cup är det kanske dags att prova på någon annan orange eller grön tävling. Varför inte i klubbens serielag? Fråga din tränare om råd! Vem vet, en dag kanske du också får testa ditt spel i regionens Elite Hotels Next Gen Cup.

MISSA INTE!

Du är alltid välkommen att besöka den berömda Sverigefinalen i Båstad i juli då även den internationella damtävlingen Nordea Open spelas. Helt gratis, spännande tennisspel på alla nivåer och massor av roliga aktiviteter!

LADDA NED AFFISCH

Klicka här för att ladda ned affisch när klubben ska bjuda in till Next Gen Club Cup. Affischen finns i olika format. Filen märkt ”redigerbar” kan ni redigera direkt i datorn och skriva ut. Filen märkt ”skärmärken” använder ni om ni ska skicka in affischen till tryckeri.

NÄR DU SPELAT NEXT GEN CLUB CUP: GRATTIS TILL PLAYER CARD!

GRATTIS TILL PLAYER CARD!

KORTET ÄR ETT BEVIS PÅ ATT DU:

… kan de viktigaste reglerna för orange eller grön boll

… har koll på tennisens helt unika poängspel

… har skaffat en motionslicens

… hittar i Tävling Online

… kan anmäla dig till en tävling i Tävling Online

… har spelat Next Gens poolspel på klubbnivå

… har kännedom om Next Gen Cup olika nivåer

… fixar att anmäla dig på tävlingsplatsen

… verkligen har koll på vad FAIR PLAY är

… har dömt några klubbmatcher

… kan packa din tennisväska för matchspel

… lärt dig några enkla taktiska tennistips

… kan boka egna träningstider

… kan fixa ett eget poolspel tillsammans med kompisarna

… har tittat på inspirerande tennisklipp på Youtube

… har testat matchspelets fördelar som träningsform

LYCKA TILL OCH HA KUL PÅ TENNISBANAN!
VEM VET, EN DAG KANSKE DU SPELAR ELITE HOTELS NEXT GEN CUP …

LEDARE, SE HIT!

Dags att beställa “Player Card”-kort till klubben? Klicka på den gula knappen nedan för att komma till beställningsformuläret.

Om ni vill ha mer tips och inspiration innan ni startar upp Player School i er verksamhet, läs längre ned eller mejla oss på player.school@tennis.se!

TIPS TILL TRÄNAREN

Jo, för att vi vill minska tröskeln från att spela “1-2-3-poängspel” till att lära sig de grundläggande matchreglerna och den riktiga poängräkningen i tennis. Tennisens unika matchkoncept är något vi ska vara stolta över och därför måste fler få chansen att lära sig detta lite kluriga matchspel.

Spela match är ju så mycket mer än att räkna 15, 30, 40! Det måste vara en självklarhet att alla också får chansen att lära sig lite om allt runtomkring själva matchspelet. Allt ifrån hur man skaffar en motionslicens, anmäler sig till en tävling och anmäler sig på plats till enkla rutiner kring matchen, fair play och packa väskan. Och såklart hur man bokar sina egna tider för att också kunna spela match på ett lekfullt sätt med kompisarna.

Däremot vill kanske inte alla spelare fördjupa sig i matchspelet, men innan de tar detta beslut så måste de först få en mjuk, schysst och lagom testrunda om vad den riktiga tennismatchens beståndsdelar består av.

Kom ihåg!

Det var ett 20-tal klubbar i vårt avlånga land som på olika sätt testkörde Player School under året 2019 och utifrån deras feedback växte slutligen detta koncept fram. Naturligtvis kommer det löpande ske förändringar men målet består nämligen att Player School skall inte vara en komplett spelarutbildning utan bara ett litet schysst steg in i den mytomspunna tennismatchen!

Hur ska vi tänka kring upplägget?

Det finns inget facit hur du som tränare lägger upp Player School. Det är tio korta filmlektioner som spelarna kan titta på dels hemma, dels före eller i samband med träningen. Förslagsvis delar ni upp det genom att fokusera på en lektion i veckan, plus att ni kompletterar med några större gemensamma träffar.

Sälj gärna in tanken till spelaren om att tjuvtitta flera gånger på lektionsfilmerna. För då kan ni lägga mer fokus på att samtala och träna på innehållet i respektive filmlektion.

Vilka lektioner ska vi gå igenom på gemensamma träffar?

Vissa filmlektioner är taktiska att genomföra som gemensamma större träffar. Till exempel att skaffa en motionslicens, anmäla sig i Tävling Online, samtala om frågorna i regelquizet, fördjupa sig i vad ett fair play-spel är, hur spelaren anmäler sig på plats och döma på riktigt uppe i en domarstol. Här får du därför två tips på två gemensamma träffar:

  1. Första träffen kanske spelarna övar lite mer praktiskt på några av tennisens matchregler samt att döma på riktigt uppe ifrån en domarstol. Går också igenom vad ett schysst agerande före, under och efter matchen är. Förslagsvis får spelarna boka en egen träningstid i MATCHi också. Slå då ett stort slag för spontanspel med kompisen, gärna att de gör egna enkla små matchevent med kompisarna! Se till exempel lektionen Fixa eget matchspel
  2. Andra träffen skaffar spelarna sig en gratis motionslicens och dessutom anmäler sig i Tävling Online till klubbens Next Gen Club Cup. Naturligtvis har ni redan lagt in matcheventet Next Gen Club Cup i Tävling Online. Passa nu också på att testköra lektionen Regelquiz eller gör det till själva sluttestet.
Hur många rätt krävs för att bli godkänd på regelquizet?

För att bli godkänd på lektionen Regelquiz  krävs 45 eller 46 rätt. Spelaren kan ju faktiskt göra testet flera gånger och när som helst men naturligtvis måste du som tränare finnas i närheten när själva slutresultatet visas upp.

Vad gäller för Next Gen Club Cup?

Sista steget är det schyssta matcheventet Next Gen Club Cup! Här koras inga slutvinnare utan alla får spela minst ett par korta, men riktiga, tennismatcher i ett poolspel. Det är också smart att  köra ett litet poolspel i Taktikappen Deuce denna dag. Alla skall känna sig som vinnare! Därför får spelarna slutligen det gröna match-körkortet Player Card när de genomfört Next Gen Club Cup. Bjud också på fika!

Hur beställer vi Player Card?

Beställ Player Card i god tid. Vi skickar ut era beställda kort via post en gång i månaden (sista beställningsdag den 25:e varje månad). Beställ Player Card via länken.

Vad händer efter Player School?

Nu kan spelarna stolt sträcka på sig! För de har fixat regelquizet, skaffat en motionslicens, anmält sig i Tävling Online, spelat Next Gen Club Cup, dömt ett antal matcher och naturligtvis varit en schysst matchkompis! Plus att de kört ett poolspel i lektionen.

Nu ska du ta dig en funderare hur ni smidigast väver in Player School på ett naturligt sätt i den vanliga träningen. Det finns som bekant många vägar till Rom, men dock bara ett schysst och spännande avslut i form av Next Gen Club Cup.

Till sist! Slå ett slag för alla steg i Next Gen Cup för någonstans måste drömmen få börja gro. Next Gen Club Cup (januari – April), Next Gen Cup Zon (maj), Next Gen Cup Region (maj – juni) och slutligen Next Gen Cup Båstad i juli.

Några funderingar?  Mejla oss på player.school@tennis.se

Lycka till!

Här kan klubben ladda ned affisch när ni ska bjuda in till Next Gen Club Cup. Affischen finns i olika format. Filen märkt “redigerbar” kan ni redigera direkt i datorn och skriva ut. Filen märkt “skärmärken” använder ni om ni ska skicka in affischen till tryckeri.