I dag gör fler klubbar entré i årets Elitserien powered by MATCHi. Efter gårdagens fyra premiärer spelas på fredagen (start 16.00) totalt åtta matcher på dam- och herrsidan. Alla matcher sänds live på MATCHi.tv.

I herrarnas grupp A möts MIK Tennis och Solna TK som möttes i sista omgången i grundserien förra året. Den gången vann MIK Tennis med 3-1 och höll sig kvar i elitserien. Lucas Renard slog Karl Friberg med 12-10 i ett avgörande matchtiebreak i förstasingeln. Båda återfinns i lagen när det är dags igen.
– Vi ska kriga allt vi någonsin kan för att hålla oss kvar i elitserien. Det är ”big bonus” om vi lyckas ta oss vidare till slutspelet, säger Lucas Renard.

De flesta klubbarna hittar på kringarrangemang i samband med hemmamatcherna. MIK Tennis har till exempel öppet hus i dag 15-16 där barn och vuxna får prova på tennis och på lördagen (möter Påvelund hemma) arrangeras ”Mini-elitserien med lekfull turnering på minitennisbanor.
Dagens andra match i gruppen är Påvelunds TBK mot Fair Play TK.
– Påvelund är ett riktigt bra lag med bra spelare, men vi är redo att anta utmaningen och göra vårt bästa slå dem. Formen är bra och jag ser fram emot elitserien. Jag ska ödmjukt säga att vi går för guldet, vi ska göra vårt bästa för att nå dit, säger William Rejchtman Vinciguerra i malmölaget som vann båda de matcher han spelade förra året.
– Det är inte så många som är hundraprocentiga i elitserien , jag ska försöka behålla det facitet, säger han till Fair Play TK:s instagramkonto. 
Max Dahlin gör sin andra säsong i Påvelunds TBK och ser fram emot det intensiva matchandet.
– Jag har bara positiva minnen från förra årets säsong och ser fram emot elitserien i år igen. Vi har fått in ett antal spelare till som kommer höja nivån ytterligare. Det ska bli kul och intressant att se vad laget kan hitta på under serien i år, säger han till PTBK:s hemsida.

I grupp B tar Örebro TK emot SALK och Upsala TK tar sig an GLTK. I Backhallen i Örebro bjuds det inte bara på tennisgodis på banorna…
– Samtidigt som vår premiärmatch så har vi terminsavslutning för alla i klubben, så vi hoppas att det kommer ner mycket folk till hallen. Vi har såklart gratis inträde och godisregn mellan matcherna för alla barn, det brukar att vara populärt, säger klubbchefen och tränaren Eric Johansson.
Gruppens femte lag Lidingö TK spelar sin premiär först på lördagen borta mot GLTK.

I damernas grupp A blev det premiärsegrar för Helsingborgs TK och SALK på torsdagskvällen. På fredagen gör förra årets finalist Påvelunds TBK entré. Laget möter SALK i en spännande match på bortaplan.
– Förra året var min första elitserie och jag kommer aldrig att glömma den. Det var så himla häftigt att få vara med och spela i ett lag på detta vis. Vi var otroligt nära förra året så jag tycker att målet är att vinna hela serien i år. Det kommer såklart inte att bli lätt men jag tror att vi har stora möjligheter, säger Anastasia Pettersson på PTBK:s hemsida.

En viktig match – i andra omgången – är också göteborgsderbyt GLTK – Ullevi TK som båda åkte på förluster i premiären.
I grupp B blev det segrar för förhandsfavoriterna Enskede LTK och Fair Play TK och i dag spelar Upsala TK sin första match – borta mot Enskede. I den andra matchen tar Fair Play TK emot Lidköpings TK.