Fair Play TK:s herrar tog tillbaka bucklan som tillhört Solna TK fram till på söndagen. I finalen slog de Lidingö TK på deras hemmaplan. Till slut var det Olle Wallin som blev matchhjälte som vann i matchtiebreak mot Simon Freund i sista matchen. 

En av kvällens frågor var om Filip Bergevi och Mick Veldheer skulle behålla sin svit med att inte tappa ett set under den här elitseriesäsongen.

Filip Bergevi och Mick Veldheer visade vägen med ännu en dubbelvinst Foto: Patrick Bengtsson

Det började bra mot Jakob Amilon och Morgan Mays – vinst i första set med 6-2 och visst skulle sviten förlängas – det blev vinst även i andra set med 6-4.
– Det var en bra dubbelmatch. De spelade riktigt bra, men det visste vi om. Vi spelade också vår bästa match i serien i dag. Jag tror att vi tog nätet lite bättre, var mer aggressiva och satte mer förstaservar i viktiga lägen, kommenterar Filip Bergevi dubbelmatchen.

Fred Simonsson övertygade i tredjesingeln och fixade 1-1. Foto: Patrick Bengtsson

I tredjesingeln vann Fred Simonsson första set 6-1 mot 13 år yngre William Rejchtman Vinciguerra i en match där rutinen skulle fälla avgörande. Fred – som gör en nysatsning på tennisen – vann även andra 6-2 efter stort spel och nu var det 1-1 inför de avslutande singlarna. 

Viktor Durasovic fick packa väskan snabbt och bege sig till Lidingö där han levererade för sitt Fair Play TK. Foto: Patrick Bengtsson

Danmark mot Norge i förstasingeln. Johannes Ingildsen mot Victor Durasovic där den senaste fick hoppa in med kort varsel efter att Eric Vanshelboim tvingades lämna återbud. Första set gick till Ingildsen, men precis som i andrasingeln blev det scenförändring och gamen rann i väg i hög fart och snart hade Durasovic kvitterat efter blankset 6-0. I matchtiebreaket stack Durasovic ifrån och på den tredje matchbollen kunde han avgöra till 10-8 och ordna 2-1 till skåningarna.

Olle Wallin har vunnit alla sina sex matcher i årets serie. Det har även lagkompisarna Filip Bergevi och Mick Veldheer. Foto: Patrick Bengtsson

Helsvenskt möte – Simon Freund mot Olle Wallin – i andrasingeln som skulle avgöra var SM-guldet skulle hamna. Olle – till vardags på college i Texas – vann första set med 7-5, men i andra var det Simon Freund som tog kommandot direkt och gick fram till 4-1. Det var välbesatt på läktarna i Lidingö tennishall under finaldagen och Simon hade publiken i ryggen. Olle Wallin kom dock ikapp till 4-4 och hade också två breakbollar till 5-4 men Simon höll serven till slut. Det gjorde även Olle Wallin som servat stabilt i matchen.

Guldvrålet! Foto: Patrick Bengtsson

Matchen gick till ett avgörande matchtiebreak och hela hallen höll andan. Olle Wallin tog kommandot och vann det klart med 10-4. TV-puckskänsla efter matchbollen där alla Fair Play-spelare låg i en hög mitt på banan och klubbens tolfte SM-tecken på herrsidan inomhus var ett faktum.
– En otroligt vecka, den roligaste detta året! Detta rankar jag mycket högt. Detta laget är helt fantastisk. Det är bra killar, bra sammanhållning och stämning. Och så spelar vi bra tennis också, säger Olle Wallin och kommer in på matchen mot Simon Freund.
– Han gillar att använda slice och komma på nät. Det är heller inte lätt att möta hans pannkaksserve. Den kommer väl på YouTube sen. Matchen mot Simon blev svår. Han gillar att använda sin slice och komma på nät och inte lätt att möta hans pannkaksserve. Den kommer på YouTube sen. 

Davis Ekerot försöker sätta ord på betydelsen av SM-guldet. Foto: Patrick Bengtsson

I segeryran på banan möter tennis.se en rörd Fair Play-coach David Ekerot.
– Helt fantastiskt och magiskt och tusen andra saker jag inte hittar ord för. Både damerna och herrarna tar det och alla är här. Även klubbchef David Gustafsson och sportchef Stefan Hansson körde hit för att kolla. Alla har ett sånt hjärta för klubben. Vi sa innan att hur det än går, så är det en fantastisk grupp som går i samma riktning och stöttar varandra som ett lag ska göra. Spelarna lyfter sig när det behövs och är i grunden duktiga spelare. Det är väl en av anledningarna till att vi vinner. 

Dystrare miner så klart i Lidingölägret som inte fick fira som man drömt om på hemmaplan. Det blev ett silver för andra året i rad och än har de ett par år att infria det uttalade målet om SM-guld.
– Det är väldigt tungt just nu, för vi ville så klart vinna det här. Killarna är fantastiska och sliter för varje poäng. Varje match är stenhård. I går hade vi flyt och i dag gick det emot oss. Samtidigt spelade Fair Play otroligt bra när det behövdes, säger Johan Landsberg, coach i Lidingö TK.

Se mer highlights från finalerna i våra sociala medier i dagarna.

Final, herrar: Fair Play TK–Lidingö TK 3–1

Viktor Durasovic–Johannes Ingildsen 4–6, 6–0, 10–8
Olle Wallin–Simon Freund 7–5, 5–7, 10–4
William Rejchtman Vinciguerra–Fred Simonsson 1–6, 2–6
Filip Bergevi/Mick Veldheer–Jakob Amilon/Morgan Mays 6–3, 6–4