Division 1 för herrar startade i helgen. tennis.se kommer rapportera sporadiskt från serien under säsongen.

Växjö TS var en av de stora vinnarna under premiärhelgen. 4-0 mot Lerums TK med bara nio tappade game följdes upp med en 3-1-seger mot Ullevi TK på söndagen.
– Det var en bra inledning av serien. Kul att vara igång och igen, och roligt att tävla i lag. Det är alltid lite nervöst i början men mot Ullevi släppte vi verkligen loss och spelade bra. Jag har spelat bra både på futuretävlingar i Frankrike för två veckor sedan men främst i vintertouren i Ystad tidigare i veckan, säger Adam Heinonen i Växjö TS till Smålandsposten.

Växjö TS:s Adam Heinonen in action i matchen mot Lerums TK. Foto: Laszlo Illes / iMagineStudio AB

Växjö TS och Kungsbacka TK står på full pott efter de inledande omgångarna. Kungsbacka TK slog ATL Lund med 3-1 i premiären och därefter Åhus TK med samma siffror.
Varbergs TK är det tredje laget som är obesegrat, efter 2-2 mot Åhus TK och 3-1 mot ATL Lund.

Jubel på Kungsbackas bänk.

Adam Heinonen, Växjö TS, Philip Cassel, Kungsbacka TK och Michael Henriksson, Varbergs TK vann samtliga fyra matcher (två singlar och två dubblar) i helgen.

I den norra division 1-serien är det Örebro TK och Näsbyparks TK som fått en finfin start efter två inledande segrar med TK Hobby på tredjeplats – också obesegrade efter helgens premiäromgångar. I Örebro tog hemmalaget två 4-0-vinster mot Lidköpings TK och Elfsborg Tennis.
Näsbyparks TK vann med 4-0 mot Ljudsals TK och 3-1 mot Åkersberga TK.
– Vi hade planerat att ta två eller tre poäng i dessa matcher, så att vi tar alla fyra var över förväntan. Laget visade ett otroligt engagemang och stor moral när vi lyckades vända flera underlägen till vinster. Det var skillnaden. Vi går vidare med stärkt självförtroende och kommer att involvera ännu fler spelare i kommande matcher, säger NPTK:s coach Andrej Tonejc på klubbens instagramkonto.

TK Hobby vann med 3-1 mot Elfsborg Tennis och spelade i andra matchen oavgjort 2-2 mot Lidköpings TK.
Örebro TK-duon 
Antonin Bolardt och Joel Gamerov, TK Hobbys Jack Karlsson Wistrand och Vito Tonejc i Näsbyparks TK vann sina fyra matcher.

I kommande omgång på onsdag väntar flera derbyn i båda serierna. 

Div 1 södra: Lerums TK – Ullevi TK, Åhus TK – ATL Lund, Varbergs TK – Kungsbacka TK och Växjö TK – Kalmar TK.
Div 1 norra: Örebro TK – TK Hobby, Lidköpings TK. – Elfsborg Tennis, Solna TK – Näsbyparks TK och Ljusdals TK – Åkersberga TK.

Till helgen startar damernas division 1-serier.