Fair Play TK:s damer är helt klara för slutspel och Enskede LTK är det också i praktiken. Nu står jakten på de andra två semifinalplatserna mellan Helsingborgs TK, Upsala TK, Påvelunds TBK och Salk. 

På tisdagskvällen var det något av sista chansen för både Helsingborgs TK och  GLTK som möttes i Helsingborg i grupp B. Hemmalaget tog ledningen med 2-0 efter dubbeln och tredjesingeln.
14-åriga Linea Bajraliu – yngst i HTK – spelade sin första singelmatch i elitserien och vann mot Frida Weijerman med 6-2, 6-1.
– Det var jättekul! Det var lite nervöst i början men jag tyckte det gick bra, säger Linea.

Helsingborgs TK säkrade tvåpoängaren genom Caijsa Hennemanns vinst mot Nellie Taraba Wallberg på förstasingeln och vann till slut med 3-1.
Fair Play TK, som vann borta mot KLTK, är klara för semifinal efter fyra segrar på lika många matcher.
Nu står den andra semifinalplatsen mellan Helsingborgs TK och Upsala TK som båda har fyra poäng. Det är minst sagt upplagt för en rafflande onsdagskväll då de lagen möts i Helsingborg.
Det är lite fördel HTK som tar sig vidare med ett oavgjort resultat.
– Jag tror absolut att vi har chans att vinna. Det skulle vara riktigt kul att spela slutspel och vinna allt, säger Linea Bajraliu.

I grupp A vann Enskede LTK med 3-1 mot Salk och leder tabellen på sex poäng, lika många som Påvelunds TBK som vann borta mot Lidköpings TK med samma siffror. Enskede LTK är i princip klara för semifinal. Den andra semifinalplatsen står mellan Påvelunds TBK och Salk som möts på onsdagskvällen i en direkt avgörande match.

I herrarnas elitserie vann regerande mästarna Fair Play TK med 4-0 hemma mot dittills obesegrade Påvelunds TBK. Det var ett statement och en halv fot in in i slutspelet som spelas i Malmölagets egen hemmaborg i helgen.
– Jag har inte spelat singel på ett tag, så det var lite ovant. Men jag kom in i det och spelade bättre och bättre, säger Filip efter segern med 7-6, 6-1 mot Henrik Bladelius.

I kvällens andra match i grupp A vann Upsala TK med 3-1 borta mot Tabergsdalens TK.

I den andra gruppen står Solna TK och GLTK på fyra poäng och samma matchskillnad efter tre omgångar. Samtidigt har Lidingö två poäng men en match mindre spelad.
Båda kvällens matcher – Solna TK-GLTK och Lidingö TK-MIK Tennis – slutade oavgjort.
Viktiga poäng står på spel i onsdagskvällens matcher: Lidingö TK – GLTK och MIK Tennis mot KLTK.

Grupp A damer

Salk – Enskede LTK 1-3
Lidköpings TK – Påvelunds TBK 1-3

Grupp B damer

KLTK – Fair Play TK 0-4
Helsingborgs TK – GLTK 3-1

Grupp A herrar

Fair Play TK – Påvelunds TBK 4-0
Tabergsdalens TK – Upsala TK 1-3

Grupp B herrar

Solna TK – GLTK 2-2
Lidingö TK – MIK Tennis 2-2