Fair Play TK ångar på i damernas elitserie. På måndagen kom tredje raka vinsten och laget har ett fast grepp om den ena semifinalplatsen.

Upsala TK och Fair Play TK hade båda öppnat med två raka vinster i grupp B och därför var det högintressant möte när de båda drabbade samman i Uppsala på måndagskvällen.
Fair Play TK tog två relativt snabba vinster i dubbeln och tredjesingeln. Dea Herdzelas säkrade segern med vinsten mot Julita Saner och i den sista matchen kunde Jacqueline Cabaj Awad vända och vinna mot Julia Lövqvist. 4-0 till Fair Play TK som är ute på en roadtrip och möter KLTK på tisdagen. 

Just KLTK hade hemmamatch mot Helsingborgs TK i den andra matchen i gruppen. Skåningarna vann dubbeln och med Bella Bergkvist Larssons vinst i tredjesingeln mot Rebecca Malmström kopplade HTK ett grepp inför de återstående singlarna. Caijsa Hennemann och Tilda Hessleryd såg till att Helsingborgs TK kunde åka hem med 4-0 och ladda om för två raka hemmamatcher tisdag (GLTK) och onsdag (Upsala TK).
Efter Fair Play TK ser det i nuläget ut att bli ett race mellan Helsingborgs TK och Upsala TK.

I grupp A står tre lag på fyra poäng efter måndagskvällens matcher; Salk, Enskede LTK och Påvelunds TBK – med skillnaden att Enskede LTK har en match mer spelad.
Påvelunds TBK – som har rivstartat med två raka segrar – stod över på måndagen. Då passade både Salk och Enskede på att ta tvåpoängare. Salk vann på nytt med 4-0 och övertygar stort, den här gången mot Lidköpings TK i Salkhallen.
Samtidigt blev det vinst för Enskede LTK borta mot Växjö TS med 4-0 och laget fick revansch efter förlusten mot Påvelund senast.

Slutomgångarna är högintressanta. På tisdagen  tar Salk emot Enskede LTK medan Påvelunds TBK åker till Lidköping. I sista omgången på onsdag möts Påvelunds TBK och Salk…

Grupp A

Växjö TS – Enskede LTK 0-4
Salk – Lidköpings TK 4-0

Grupp B

Upsala TK – Fair Play TK 0-4
KLTK – Helsingborgs TK 0-4

Bilden överst: Maja Radenkovic. Foto: Senad Honic.