Efter 6-0 borta mot Näsbyparks TK behåller Fair Play försprånget på fyra poäng. Jagande lag är framför allt Upsala TK, GLTK och Helsingborgs TK som har sex poäng.

Fair Play tog femte segern. Foto: Fair Play TK

Malmötjejerna gav inte bort något set mot Näsbypark. Närmast att ta ett set var Johanna Ström som tvingade fram ett tiebreak i sin match mot Cornelia Lister.
Kajsa Rinaldo Persson spelade både singel och dubbel och har nu ett facit på 10-0 i matcher efter de första fem omgångarna.
– Det blev inte långa bolldueller, men tjejerna servade och returnerade bra i dag. Nu gäller det att ladda om snabbt för hemmamatcherna som väntar, säger Fair Play-coachen Mervana Jugic-Salkic till klubbens hemsida.

Efter förlusten i första omgången är GLTK obesegrade i de fyra senaste omgångarna. Mot SALK hemma på onsdagskvällen tappade göteborgarna endast ett set. Det kom i dubbeln där Marina Yudanov och Matilda Burylo till slut kunde vinna med 10-7 i matchtiebreak mot Sara Dahlström och Sara Salemyr.
SALK vann den andra dubbeln där Donika Bashota och Emma Ek vann med 6-0, 6-4 mot Hedda Gurholt och Vanessa Widell-Ersöz.
Det blev bara en singelvinst till för SALK. Marina Yudanov, Hedda Gurholt och Vanessa Widell-Ersöz vann sina singlar i två set.

Helsingborgs TK är inte nöjda med poängutdelningen så här långt och därför var det ett lättat mästarlag efter 6-0-segern mot jumbon Tabergsdalens TK. Melis Yasar var tillbaka i HTK och vann övertygande i sin singel. Det gjorde även övriga; Agnes Gustafsson, Johanna Bernhold och Alice Widell (som tog sin första seger i elitserien).
Malin Allgurin och Josefin Andersson gjorde en bra match i den inledande dubbeln, men Agnes Gustafsson och Olivia Malm kunde hålla undan. I den andra vann Valeria Savinykh och Louise Brunskog övertygande mot Olivia Bjursten och Emma Nyqvist.

Upsala TK är upp och ner den här säsongen och blandar varje omgång med vinst och förlust. Efter förlusten mot Fair Play blev det alltså seger hemma mot Enskede LTK med hela 6-0. Publiken fick se tre matcher som gick till matchtiebreak. I ena dubbeln vann Julia Lövqvist och Nathalie Johansson efter 10-3 i matchtiebreak mot Rebecca Gustafson och Julia Herlogsson. Nathalie och Julia skulle mötas i ännu en svängig singelmatch där Nathalie Johansson vann med 10-4 i matchtiebreak. Julia Lövqvist och Fanny Östlund vann sina matcher i två set. Julita Saner fick det svettigare mot Paulina Milosavljevic, men kunde vinna med 10-6 i matchtiebreak.

Resultaten (klicka för matchfakta):

Näsbypark – Fair Play 0-6

GLTK – SALK 4-2

Helsingborg – Tabergsdalen 6-0

Upsala – Enskede 6-0

Se tabell och spelprogram här!