Fair Play TK tog tredje raka segern. Bakom jagar i första hand en trio – Salk, Solna TK och GLTK – som slåss för en finalplats. 

”Tidernas vinst” menar man i KLTK efter onsdagskvällens vinst i ena dubbeln och syftar på egna junioren, 17-årige Christopher Norlin. Tillsammans med collegespelaren och lagets ”pappa” Erik Grevelius besegrade Christopher DC-spelarna Otto Virtanen och Viktor Durasovic i Fair Play TK.
– Det var riktigt kul och extra roligt att få göra en så bra match i min elitseriedebut. Det är första gången jag och Erik spelar tillsammans, säger Christopher Norlin och Erik Grevelius fyller på:
– Jag tycker vi kämpar på bra på alla banor trots 1-5. ”Sebbe” Abboud gör en riktigt bra match och vi andra krigar på och försöker hitta lösningar, men de var lite starkare än oss, säger Erik Grevelius.

Christopher Norlin och Erik Grevelius i KLTK.

Magnus Ennerberg i KLTK:
– Dubbelsegern är en av de största skrällarna någonsin i serien och extra mäktigt när Norlin får göra det i sin debut. Christopher har varit bollkalle och linjedomare i serien som ung och får spela sin första elitseriematch. Vi hade även Gabriel Berner från de egna leden som gjorde debut och Anton Stendal (ny från Västerås) som bedriver en del av sin träning på Academy of KLTK som fick testa på elitserien för första gången. Det är bra för deras utveckling.

Otto Virtanen i Fair Play TK.

Där var dock det roliga rent resultatmässigt slut för KLTK. Fair Play TK tog hem samtliga singlar i två set. Finske tvåan Otto Virtanen vann den jämnaste singeln – andrasingeln mot Sebastian Abboud 6-4, 7-6.
–  Det var lite tufft i dag, men en vinst är en vinst och det är det viktigaste. Det var en bra dag för oss, säger Otto Virtanen som spelade sin första bortamatch i elitserien:
– Det var bra energi på läktaren. Det är roligt att folk kommer och hejar på sitt lag. Jag hoppas att vi fortsätter vinna och ha kul!

Därmed är Fair Play TK ensamt i topp i elitserien med maximala sex poäng. Dittills obesegrade Salk – utan Elias Ymer i laget den här gången – föll hemma i derbyt mot Lidingö TK med 2-4.

Jakob Amilon i Lidingö TK.

Det kunde dock gått hur som helst. Båda dubblarna gick till matchtiebreak där Stefan Borg och Alexander Cozbinov kunde vinna med 14-12 i avgörande. De mötte 16-årige Noa Forste Dinell och dubbelt så gamle Milos Sekulic. I förstadubbeln krävdes också matchtiebreak (10-4) där Jakob Amilon och Simon Freund slog Arvid Nordquist och Simon Yitbarek.
– Det var skönt att ta första segern i årets serie. Det var bra slit från samtliga gubbar, säger Jakob Amilon i Lidingö TK.

Det var dock långt ifrån över, Salk knappade in. En av nycklarna till Lidingösegern var det yngsta mötet på banorna, Albert Saars vinst efter 10-6 i matchiebreak mot Rafael Ymer. Lidingö hade 3-2 när förstasingeln mellan Simon Yitbarek och Simon Freund gick in i tiebreak i första set. Det vann Simon Freund och även andra med 6-1 och första segern för Lidingö TK var ett faktum.
– Nu har vi en tuff bortamatch mot Fair Play TK på fredag och sedan har vi tre hemmamatcher. Det är ett tajt spelschema. Kroppen börjar bli lite sliten, men vi laddar om batterierna och kör hårt på fredag, säger Jakob Amilon.

Salk, Solna TK och GLTK har alla fyra poäng och är trion som just nu skuggar Fair Play TK. Solna TK vann hemma mot Upsala TK där det blev klar seger för Jonathan Mridha och Karl Friberg i andradubbeln.

Laurynas Grigelis.

Antoine Escoffier och Laurynas Grigelis lyckades till slut vinna med 10-8 i matchtiebreak trots fyra matchbollar mot sig mot Boy Westerhof och Marcel Zimmermann och där lades grunden för Solnasegern den här kvällen.
– Det var en väldigt viktig vinst för oss, men det var inte lätt i dag. Även i min singel låg jag under men kunde vända och vinna i tiebreak i första set (mot Jeiden Saidizand). Vi kämpade på bra. Vi hade otur mot Fair Play TK i förra matchen, det var så jämnt i de matcherna. Men det känns bra och jag trivs bra i laget och vi ska kämpa för varje poäng, säger Laurynas Grigelis i Solna TK.

Även tredjesingeln blev jämn där Jonathan Mridha kunde vända 0-1 i set till seger med 10-6 i matchtiebreak mot Marcel Zimmermann. Antoine Escoffier vann förstasingeln mot Boy Westerhof med 6-3, 6-0 och Karl Friberg fjärdesingeln mot Linus Videhult 6-1, 6-3.
– Nivån på elitserien är bra. Matchen i måndags mot Fair Play TK var otroligt bra. Det är en tuff liga med många bra spelare och sett till att vi spelar varannan dag. Vi reser mycket och det är många matcher, så vilan är viktig mellan matcherna. Jag tycker det är bra att vi i Sverige spelar dubblarna först till skillnad hur man gör i andra länder, säger Laurynas Grigelis.

John Hallquist Lithen och August Gustafson.

GLTK tog andra raka segern när de hemmaslog Tabergsdalens TK med 6-0. Nicklas Timfjord och Christian Samuelsson på förstadubbeln och Markus Eriksson och August Gustafson på andradubbeln gav GLTK en bra start. Det blev snart 5-0 efter tre klara singelvinster.
På andrasingeln tog Jonathan Stenberg första set, men John Hallquist Lithen lyckades vinna andra set i tiebreak och även det avgörande med 10-8.
– Jag tycker verkligen att killarna steppat upp i dubblarna efter premiären mot Fair Play TK. Killarna gör det bra i singlarna. Jag har varit mer segstartad än Nicklas Timfjord i mina singelmatcher, men jag vann i supertiebreak. Jag får kanske titta lite mindre på dubblarna och fokusera mer på min egen uppvärmning så jag slipper ligga under i set. Nu har vi några riktigt tuffa matcher med Upsala TK, Solna TK, Salk och KLTK, säger John Hallquist Lithen och tillägger:
– Det är kul att vi har publik på matcherna igen. Det ger en grym tändning. Alla på läktarna hörs.

August Gustafsson, som gör sin första säsong i elitserien, håller med.
– Det är riktigt kul med publik på matcherna och trummorna här i C-hallen. Riktigt bra stämning!

Se matchbilder och intervjuer från tredje omgången i spelaren ovan.

Elitserien, herrar: Omgång 3 av 7

Solna TK – Upsala TK 6-0
GLTK – Tabergsdalens TK 6-0
Salk – Lidingö TK 2-4
KLTK – Fair Play TK 1-5

Fjärde omgången, fredag:

GLTK – Upsala TK (16.45)
SALK. – KLTK (17.00)
Tabergsdalens TK – Solna TK (17.00)
Fair Play TK – Lidingö TK (17.00)