Det blev en dramatisk avslutning på herrarnas elitserie. GLTK lyckades ta finalplatsen och Upsala TK vann nedflyttningsstriden mot Växjö TS. 

GLTK knep finalplatsen efter 4-2 borta mot KLTK. Solna TK hamnar därmed på bronsplats efter sin 6-0-seger hemma mot SALK.
I Kungl. Tennishallen blev det en jämn match där det stod 1-1 efter dubblarna. Simon Freund vann en spännande match mot Markus Eriksson med 7-5, 3-6, 10-7 men i övrigt blev det segrar i två set i de övriga singlarna för Christian Samuelsson, John Hallquist Lithen och Olle Wallin. En poäng var ett måste för GLTK och nu är finalen ett faktum.

I Strandbjörkshallen var det ett taggat hemmalag. Växjö TS hade chansen att ta sig upp över nedflyttningsstrecket, men då krävdes vinst i två matcher mot serieledarna. Nu vann Fair Plays med 5-1 och smålänningarna åker ur elitserien med minsta möjliga marginal.
Fair Play vann två jämna dubblar. Växjö fortsatte att ge Fair Play en ordentlig match och vann första set efter tiebreak i alla singelmatcher. Ändå gick malmölaget fram till 3-0. Gustav Hansson vann mot Daniel Svensson med 6-7, 6-4, 10-8 i förstasingeln. Marius Ruzgas lyckades också vända i sin match mot Johan Finnhult, 6-7, 6-3, 10-5 och Filip Bergevi lyckades slå Robin Thour med 10-6 i matchtiebreak.
Adam Heinonen vann sedan mot Florian Lakat i två set, men det var en klen tröst denna kväll.
– Tuff match. Växjö är inget dåligt lag. De var peppade till tusen i dag eftersom de behövde vinna två matcher för att hålla sig kvar i serien, men vi är starka. Det känns skönt att vinna serien och få spela final på hemmaplan, säger Fair Play-coachen Robin Borg till Fair Plays hemsida.

Deppigt i Växjö som spelat den här säsongen med hemvävt material, men desto större glädje i Upsala TK som klarade sig kvar på samma poäng. Laget slog Elfsborg borta med 6-0 redan på torsdagskvällen.

GLTK är alltså framme i final och får möta Fair Play i Malmö söndagen den 8 december. Mot SALK släppte laget inget set och kommer säkert taggat till Fair Play Stadion.
Efter de sju omgångarna är Markus Eriksson, GLTK, i topp i den individuella statistiken med elva vinster och tre förluster. Jonathan Mridha, Solna TK, har tio vinster och en förlust och Christian Samuelsson tio vinster och två förluster.

Se resultat, matchfakta och tabell här!