I damernas grupp A blev det en övertygande seger för SALK som tappade nio game i hemmamatchen mot GLTK. Lea Nilsson visade vägen i tredjesingeln med 6-1, 6-0 mot Sophie Ström samtidigt som Tiana Tian Deng och Ida Johansson vann dubbeln mot GLTK:s nya spelare Isabell Ek och Cornelia Käck med 6-2, 6-1.
Dalila Jakupovic och Tilde Strömquist vann därefter klart i de återstående singlarna.

I samma grupp tog Påvelunds TBK emot Helsingborgs TK och många hade nog förra årets drama i SM-semifinalen i tankarna. Då vände Påvelund 0-2 till 3-2 i matcher där finalplatsen till slut avgjordes i ett avgörande matchtiebreak i dubbel. Det blev 13–11 (efter en räddad matchboll vid 8–9). Klart att skåningarna var ute efter revansch när de nu möttes igen.
Tilda Hessleryd och Linea Bajraliu bildade dubbelpar för HTK den här gången och slog hemmaspelarna Klara Milicevic och Anastasia Pettersson med 6-3, 6-1.
Mer dramatisk blev tredjesingeln mellan Alexandra Viktorovitch och Bella Bergkvist Larsson där Bella vann första set i tiebreak. Sen kom vändningen. Viktorovitch vann andra set med 6-3 och det avgörande matchtiebreaket med 10-2.
Nellie Taraba Wallberg fick revansch på sig själv efter förlusten i premiären. Nu blev det vinst för Nellie mot HTK:s etablerade nyförvärv, kroatiskan Iva Primorac med klara 6-2, 6-2.
– Det kändes stabilt hela matchen. Jag spelade bra, framför allt nöjd med serve och retur, säger Nellie.  

Jacqueline Cabaj Awad (467:a på WTA) kommer bli viktig för Helsingborgs TK den här säsongen. Mot finska singeltvåan Laura Hietaranta (rankad 473:a) i förstasingeln blev det 6-2, 6-3 och därmed en poäng med sig hem till Skåne.
SALK har fem poäng efter tre matcher. Helsingborg (tre poäng), Påvelund och Ullevi (båda två poäng) har spelat två matcher och skuggar ledaren.
Söndagens matcher: Helsingborgs TK – Ullevi TK, Påvelunds TBK – GLTK. 

Ett riktigt tungviktsmöte väntade i tredje omgången i grupp B när Enskede LTK och Fair Play TK drabbade samman söder om söder i Stockholm. Matchen slutade 2-2 och frågan är om inte båda lagen tjänar på resultatet i slutändan…
Sarah Beth Grey och Paulina Milosavijevic vann dubbeln mot Johanne Svendsen och Tilda Larsson 6-2, 7-6. Samtidigt vann Fredrik Runström mot Fanny Norin i en svängig tredjesingel med 6-7, 6-1, 10-6.
Med 1-1 inför de avslutande singlarna var matchutgången helt öppen. Pemra Özgen vann i förstasingeln mot Martha Matoula 6-2, 6-3 men Rebecca Munk Mortensen utjämnade efter att ha slagit Lisa Zaar med 6-4, 6-3 i andrasingeln. Kanske fick vi där och då en fingervisning hur jämnt det kommer bli i ett eventuellt slutspel för de båda lagen.

Dagens fråga var också om vilka som skulle haka på toppduon Enskede LTK och Fair Play TK och slåss om en slutspelsplats. Svaret blev kanske Danderyd Djursholm ETK som vann bortamötet med Upsala TK med 4-0. June Björk och Daria Yesypchuk vann dubbeln mot Selma Fridh och Konstantina Vantola 6-1, 6-1. Tredjesingeln blev desto jämnare där Sonja Wedenski till slut kunde vända och vinna med 5-7, 6-2, 12-10.
I första- och andrasingeln blev det vinster i två set för Daria Lopatetska och Isabella Svahn mot Julia Lövqvist och Julia Keranovic.
Enskede och Fair Play har spelat tre matcher och har fem poäng vardera. Danderyd Djursholm har spelat två matcher och har två poäng…
Söndagens matcher: Danderyd Djursholm ETK – Lidköpings TK, Upsala TK – Fair Play TK

I herrarnas elitserie var det premiär för klassiska Växjö TS som gjorde resan till Malmö och möte med Fair Play TK där inte många lag tagit poäng de senaste åren. Filip Bergevi och Mick Veldheer blev kanske som väntat en för tuff julnöt att knäcka. De vann dubbelmatchen mot Valdemar Holm och Lindberget med 6-4, 6-3.
– En bra insats. Växjö var taggade och hade ett härligt go i laget, men vi vann dubbeln och tredjesingeln och fick en bra start. Sen var det två jämna fajter på första- och andrasingeln, men vi är nöjda med 3-1 i dag, säger Filip Bergevi till Fair Play TK:s hemsida.

William Rejchtman Vinciguerra spelade tredjesingeln för andra dagen i rad och vann mot Vilhelm Fridell med 6-2, 6-4.
När Olle Wallin slog in matchbollen mot Robin Thour i andrasingeln (6-4, 6-4) var saken klar.
Adam Heinonen och Eric Vanshelboim bjöd på en jämn match i förstasingeln där växjöspelaren vann en lång match till slut med 6-7, 6-4, 10-4. En moralseger i sista matchen för Växjölaget som tar emot svenska mästarna Solna TK hemma redan på söndagen.

MIK Tennis hade hemmamatch för andra dagen i rad. Efter förlusten mot Solna jagade laget poäng mot Påvelunds TBK på lördagen. Henrik Bladelius kunde ge gästerna ledningen efter 6-3, 7-5 mot Jan Simonsson i tredjesingeln. Däremot var det hemmalaget som vann dubbeln. Saba Nanobashvili och Robin Ljunggren gick en jämn kamp mot Niclas Kobelt och Måns Dahlberg och vände och vann med 3-6, 6-4, 10-8.
John Hallquist Lithén (ny från GLTK) är ett annat nyförvärv i Påvelund. I andrasingeln mot Daniel Svensson vann han med 6-3, 6-4. Nu var det upp till 643-rankade luxemburgaren Chris Rodesch att säkra vinsten för gästerna i förstasingeln. Men på andra sidan nät fanns ”Mr MIK Tennis” Lucas Renard som såg till att ena poängen stannade i Mälarhöjden. Vinst med 7-5, 6-4 – en vinst som kan komma att bli viktig i slutändan (och något som kanske Solna TK och Fair Play TK kanske tackade för).
Söndagens matcher: Fair Play TK – MIK Tennis, Växjö TS – Solna TK.

I grupp B väntade bortamöte med GLTK för Lidingö TK som gjorde sin första match i årets elitserie. Jakob Amilon och Eric Ahrén Moonga gav stockholmarna en smakstart med vinst i dubbeln, 6-3, 6-4, mot Markus Eriksson och Carl Ekwurtzel.
Fred Simonsson spädde på med 2-0, men segern mot Nicklas Timfjord satt långt inne; 7-6, 3-6, 10-5. Simon Freunds 6-2, 6-1 mot Ludvig Hede var spiken i GLTK-kistan den här kvällen. Lidingös danske spelare Johannes Ingildsen fastställde 4-0-vinsten med 6-4, 6-4 mot Christian Samuelsson i förstasingeln. 

För Örebro TK handlade det om att resa sig snabbt efter förlusten mot SALK. Ny hemmamatch på lördagen, nu mot Upsala TK. Det började med att gästerna tog ledningen. Melvin Kumar – som vann även i premiären – slog Erik Kraft i tredjesingeln 6-1, 6-3. Örebro replikerade dock och skaffade sig ett 1-1-läge i pausen då Anton Johansson och Emil Broniewicz vann dubbeln mot Adrian Lüddeckens och Joel Tingvall med 6-3, 3-6, 10-7.
Det skulle bli en spännande dag i Backahallen. Antonin Bolardt vann förstasingeln mot Markus Bolin med 6-3, 6-2 och Joel Gamerov vann andrasingeln mot Filip Söderqvist med 6-4, 7-5 och två värdefulla poäng till Örebro TK.

SALK och Lidingö TK har bara spelat en match men toppar ändå tabellen där fem lag har två poäng och det är kanske en fingervisning om vilka lag som är att räkna med. Eller så är det på tok för tidigt att utläsa något i den färska tabellraden.
Söndagens matcher: GLTK – Örebro TK, Lidingö TK – SALK. 

Damer

Grupp A:
SALK – GLTK 4-0
Påvelunds TBK – Helsingborgs TK 2-2

Grupp B:
Enskede LTK – Fair Play TK 2-2
Upsala TK – Danderyd Djursholm ETK 0-4

Herrar

Grupp A:
Fair Play TK – Växjö TS 3-1
MIK Tennis – Påvelunds TBK 2-2

Grupp B:
GLTK – Lidingö TK 0-4
Örebro TK – Upsala TK 3-1