Elitserien: Salk och Fair Play TK i topp

 

Både Salk och Fair Play TK tog andra raka segern och är ännu obesegrade efter två omgångar i herrarnas elitserie.

Söndagens huvudmatch i den andra omgången var den mellan Fair Play TK och Solna TK – lagen som möttes i förra årets final. 
Den här gången fick Fair Play TK revansch – seger med 4-2 – men det satt långt inne.
Fair Play tog ledningen med 2-0 efter dubblarna men det var efter stor dramatik. Otto Virtanen och Frederik Nielsen kunde vinna två tiebreaksset 7-6, 7-6 mot Antoine Escoffier och Jonathan Mridha.
– Vi spelade en mycket bra match där vi borde varit mer kliniska. Vi hade 5-1 i första men de tog vara på chanserna och hade även setboll i andra. Det är roligt att jag fortfarande kan vara med vid min ålder säger Frederik Nielsen med ett leende.

Otto Virtanen och Frederik Nielsen i dubbeln mot Solna TK. Foto: Fair Play TK

I andradubbeln tog Filip Bergevi och Christian Sigsgaard första set med 6-4 och de vann andra i tiebreak 7-6 mot Laurynas Grigelis och Karl Friberg.
Solna TK reducerade till 1-2 i matcher på förstasingeln där Antoine Escoffier vann mot Viktor Durasovic med 6-1, 6-2.
Solna TK kom ikapp till 2-2 efter segern i tredjesingeln där Laurynas Grigelis vann i två set mot Christian Sigsgaard 7-6, 6-0.
Det här var en jämn match som ni förstår. I andrasingeln kunde Otto Virtanen vinna en tajt match mot Jonathan Mridha med 6-4, 7-6. Filip Bergevi vann sin match i fjärdesingeln mot Karl Friberg med 6-4, 6-4.
– Det var en jättebra och tuff match som lika gärna hade kunnat gå åt andra hållet. Det var skönt att vi kunde vinna till slut, säger Frederik Nielsen.

Sverigetvåan Elias Ymer dök för andra matchen i rad i Salklaget och kunde vinna förstadubbeln tillsammans med Simon Yitbarek mot Tabergsdalens Patrick Mayer och Mikael Melin med 7-5, 6-4.
Arvid Nordquist och spelande lagledaren Milos Sekulic fyllde på med ännu en seger, 6-1, 6-0 mot Jakob Arvidsson-Ehn och Tabergsdalens spelande lagledare Jonathan Stenberg.

Foto: Salk

Salk vann singlarna i två set där två av seten gick till tiebreak och har nu totalt 11-1 i matcher på två omgångar.
Elias Ymer vann förstasingeln mot Patrick Mayer med 6-0, 6-4 i en match där spelarna bjöd på hela repertoaren med ”tweeners”, lobbar, stoppbollar och andra tennisdelikatesser.
Simon Yitbarek och Jonathan Stenberg bjöd också på underhållning där Yitbarek vann med 6-4, 7-6. 
Arvid Nordquist vann med störst siffror den här kvällen: 6-0, 6-1 mot Johan Claesson och på fjärdesingeln blev det seger för elitseriedebutanten, unge Noa Forste Dinell mot Jakob Arvidsson-Ehn med 7-6, 6-1.
– Jag är väldigt nöjd med matchen. Vi hade en plan som vi följde och alla vann sina matcher. Jag tycker att det var väldigt bra av Noa som fick vinna i sin debut, säger Simon Yitbarek.

GLTK reste sig direkt efter premiärförlusten och svarade för en stark insats hemma mot Lidingö TK. Markus Eriksson och August Gustafson kunde vinna med 6-2, 7-6 och ge göteborgslaget en 2-0-ledning inför singlarna. Simon Freund skapade spänning i matchen genom segern i förstasingeln mot Markus Eriksson med 6-2, 6-3.
GLTK kunde dock ta hem övriga singlar där den jämnaste blev andrasingeln. John Hallquist Lithen kunde vända och vinna mot Alexander Cozbinov 0-6, 7-6, 10-7. Christian Samuelsson och Nicklas Timfjord vann i två set på tredje- och fjärdesingeln.

Måndagskvällens fjärde match var den mellan KLTK och Upsala TK där gästerna kunde vinna med 4-2 och spräcka nollan. Nyckeln till segern var vinsterna i dubblarna där Upsala TK kunde vinna båda efter matchtiebreak. 
Boy Westerhof är viktig för Upsala TK. Han vann även förstasingeln mot Sebastian Abboud med 6-1, 6-4. 
–
Vi behövde den här segern eftersom vi förlorade i premiären. Det är mitt tionde eller elfte år i elitserien. Jag älskar detta. Vi blev mästare 2014 och det hade varit kul att kunna bli det en gång till innan man är klar, säger Boy Westerhof.

KLTK vann i premiären och var nära poäng här också.
– Det var tuffa matcher, jag tycker deras erfarenhet och förståelse för spelet blir avgörande i dubblarna. Vi hade chanser här och där, men totalt sett är det erfarenheten som vägde tyngst. Jag tycker att våra spelare presterade bra både i dubbel och singel, säger KLTK-coachen Zack Ohlin.

Se matchbilder och intervjuer från andra omgången i spelaren ovan.

Elitserien, herrar: Omgång 2 av 7

GLTK – Lidingö TK 5-1
Fair Play TK – Solna TK 4-2
Salk – Tabergsdalens TK 6-0
KLTK – Upsala TK 2-4

Tredje omgången, onsdag:

Solna TK – Upsala TK (13.00)
GLTK – Tabergsdalens TK (16.45)
Salk – Lidingö TK (17.00)
KLTK – Fair Play TK (17.30)

 
Av |2021-12-07T10:48:30+01:007 december, 2021|Elitserien/Division 1, Tennis.se|
Till toppen