Tre lag har full pott efter två omgångar av damernas elitserie; Enskede LTK,  Fair Play TK och Salk. Samtidigt tog Lidköpings TK lagets första seger.

Regerande mästarna Enskede LTK tog en ny 6-0-vinst. Laget tappade endast sex game totalt i matchen mot Växjö TS. 
– Tjejerna är stabila och gör det som krävs och höll allt under kontroll även i dubblarna den här gången, säger spelande lagledare Paulina Milosavljevic.
Coach Jasmin Galijasevic är nöjd.
– Vi har startat bra och alla tjejer har gjort bra ifrån sig. Vi blir bättre och bättre och förhoppningsvis är vi bäst i sista matchen när det gäller. 

Upsala TK har nämnts som en av förhandsfavoriterna. Hemma mot en annan favorit – Fair Play TK – blev det dock förlust med 2-4. Julia Terziyska och Julita Saner vann första dubbeln mot Cornelia Lister och Sofia Nami Samavati med 6-1, 6-1, men UTK föll samtidigt i den andra dubbeln.
– Jag tycker att vi började lite knackigt, men huvudsaken är att vi vann till slut. Det var verkligen en laginsats där alla kämpade och pushade varandra.
Martha Matoula och Maja Radenkovic kunde ge malmölaget en 3-1-ledning och Upsala hade möjligheten till en poäng. Julia Terziyska kunde vinna i matchtiebreak mot Dea Herdzelas på förstasingeln 6-7, 6-3, 10-0, men Julita Saner föll samtidigt i andrasingeln mot Sofia Nami Samavati 7-6, 2-6, 8-10.
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i min hemmaklubb igen. Bara vi fortsätter på samma spår som nu så kommer det gå galant, säger Maja Radenkovic.

Två väldigt unga lag möttes i Salkhallen där Salk kunde ta ännu en tvåpoängare efter 4-2 mot Helsingborgs TK. Men det satt långt inne.
Ställningen var 1-1 efter de inledande dubblarna. Olivia Lindestaf vann sin singel mot Tilde Pierrou 6-1, 6-3, men sedan var det roliga över för helsingborgslaget även om det var nära att Louise Wikander vann över Polina Leykina i förstasingeln. Ställningen var 6-1, 6-5 till Wikander när Leykina kunde vända och vinna i tiebreak och även det efterföljande matchtiebreaket med 10-6. Även andrasingeln gick till matchtiebreak där Tilde Strömquist till slut kunde vinna med 11-9 mot Bella Bergkvist Larsson. I tredjesingeln blev det seger för Lea Nilsson mot Tilda Hessleryd 6-3, 6-3.
– Spelet var inte riktigt med mig, men jag kämpade för varje boll. Det var en krigarinsats i dag och det var väldigt kul att spela på hemmaplan, säger Tilde Strömquist.
– Vi blev mycket starkare som ett lag i dag och vi blir mer och mer positivt taggade till att kämpa vidare i elitserien, säger Tilde Pierrou.

Lidköpings TK kunde räkna in sina första två poäng i årets elitserie. Segern kom borta mot GLTK och segersiffrorna blev till slut 5-1.
Nellie Taraba Wallberg och Frida Weijerman fixade göteborgslagets enda seger i dubbeln. Emma Persson kunde vinna efter matchtiebreak mot Frida Weijerman 4-6, 7-6, 10-8, i övrigt blev det vinster i två set för Melanie Stokke, Adrijana Lekaj och Donika Bashota.

Elitserien, damer: Omgång 2 av 7

Upsala TK–Fair Play TK 2-4
Enskede LTK–Växjö TS 6-0
GLTK–Lidköpings TK 1-5
Salk–Helsingborgs TK 4-2

Tredje omgången, söndag:

Växjö TS – Helsingborgs TK (13.00)
Salk – Enskede LTK (13.00)
Fair Play TK – Lidköpings TK (15.00)
Upsala TK – GLTK (18.00)