Stor dramatik är att vänta när elitserien för damer avslutas på måndagskvällen. Danderyd Djursholm ETK och Enskede LTK spelar till exempel en helt avgörande match mot varandra om vem som ska göra Fair Play TK sällskap i slutspelet. 

Det är upplagt för dramatik i slutomgången i både grupp A och B i damernas elitserie. I grupp A var GLTK på jakt efter första poängen – men fick det tufft i göteborgsderbyt borta mot Påvelunds TBK. Hemmalaget startade starkt med vinst för Klara Milicevic i tredjesingeln 6-2, 6-2 mot Svea van Doorn.
– Jag var lite nervös och också matchovan, men jag är nöjd med insatsen. Vi siktar på slutspel så vi ska göra vad vi kan mot Ullevi TK i sista matchen, säger Klara på PTBK:s instagramkonto.

Det blev vinst i två set även för Laura Hietaranta och Anastasia Pettersson mot Matilda Hamlin och Sophie Ström.
Påvelunds TBK skulle lägga vantarna på båda poängen. Nellie Taraba Wallberg vann andrasingeln mot Isabell Ek med 6-2, 6-2 och där var saken klar. Den sista matchen – förstasingeln mellan Alexandra Viktorovitch och Matylda Burylo – blev också den längsta. Hemmaspelaren kunde till slut vinna med 6-7, 6-3, 10-7. Laget har fyra poäng medan SALK och Helsingborgs TK har fem poäng efter tre omgångar.

Helsingborgs TK – som firade 110 år med Kids Day och julavslutning innan dagens match – bärgade en 4-0-vinst mot Ullevi TK. Linea Bajraliu inledde med 6-2, 6-1 mot Anna Krljic.
Dubbeln blev desto mer dramatisk där Tilda Hessleryd och Louise Wikander kunde vinna med 4-6, 6-4, 12-10 mot Vladlena Bokova och Amina Kadic.
– Det var lite spänt i början och vi kom inte riktigt upp i nivå. Det var jämnt under matchtiebreaket, så det var skönt att vi lyckades vinna, säger Louise Wikander.

Därefter vann Jacqueline Cabaj Awad och Bella Bergkvist Larsson var sin match i två set mot Iva Marinkovic och Sonja Rooth.
På måndagskvällen avgörs det vilka som tar sig till slutspel. Ullevi TK möter Påvelunds TBK medan de två topplagen Helsingborgs TK och SALK möts i Olympiahallen i Helsingborg.
– De har många bra spelare, så det blir en tuff match. Vi ska göra allt vi kan för att vinna, säger Tilda Hessleryd i intervjun på HTK:s instagramkonto.

Grupp B kommer också få sin upplösning på måndagen och vilken dramatik det kommer bli i Danderydshallen där Danderyd Djursholm ETK på fyra poäng tar emot svenska mästarna Enskede LTK som har fem poäng på slutspelsplats. Fair Play leder gruppen på sju poäng och är redan klara för slutspelet på Lidingö.
– Vi går så klart för vinst, säger spelarna i videoklippet på DDETK:s instagramkonto.

Isabella Svahn och Daria Lopatetska i DDETK.

Danderyd Djursholm ETK vann söndagens match i Djursholm mot Lidköpings TK med 4-0 där Sonja Wedenski inledde med 6-1, 6-2 mot Kaja Kosmac. Daria Yesypchuk och June Björk vann dubbeln mot Elin Siewertz och Filippa Liske 6-1, 6-4. Även Daria Lopatetska och Isabella Svahn vann sina matcher i två set mot Alexandra Jansson och Hanna Johansson.

Fredrika Runströmi FPTK.

Enskede LTK hade spelledigt den här kvällen och då passade Fair Play TK att ta hand om serieledningen efter 4-0 borta mot Upsala TK.
Det satt dock långt inne i tredjesingeln där Fredrika Runström kunde vinna mot Nora Pitic med 3-6, 6-2, 11-9 till slut. I dubbeln vann Johanne Svendsen och Emma Lindh mot Selma Fridh och Konstantina Vantola 6-4, 6-1.
Rebecca Munk Mortensen och Tilda Larsson tog två stabila vinster mot Julia Lövqvist och Julia Keranovic.
Därmed har Fair Play TK spelat färdigt i poolen och är med sina sju poäng som sagt klara för slutspel. Frågan vilka som gör malmölaget sällskap får vi svar på under måndagskvällen.

På herrsidan tog Fair Play TK emot MIK Tennis. Malmölaget har som bekant ett meriterat dubbelpar i Filip Bergevi och Mick Veldheer som i dag vann sin tredje match på lika många dagar. Det blev 6-0, 6-1 mot Melvin Gothilander och Robin Ljunggren.
William Rejchtman Vinciguerra vann sedan tredjesingeln mot Daniel Svensson med 6-4, 6-3.

Olle Wallin. Foto: FPTK

Saken var klar när Olle Wallin besegrat Saba Nanobashvili med 6-3, 6-3 – det var Olles tredje raka vinst i årets elitserien.
– Jag tycker jag spelade bra. Jag har mött Saba ett par gånger tidigare så vi har bra koll på varandra. Det var en okej match. Jag tror vi kan gå långt om vi kommer till slutspel. Vi har ett väldigt bra lag och en härlig känsla i laget. Det är klart vi siktar på att gå hela vägen, säger Olle Wallin till Fair Play TK:s hemsida.
Lucas Renard snyggade till siffrorna genom vinsten i en välspelad förstasingel mot Eric Vanshelboim, 6-3, 7-6.

Växjö TS hade hemmapremiär mot Solna TK. Lukasz Kubot och Hannibal Borg vann igen – den här gången med 6-3, 6-2 mot Valdemar Holm och Tobias Lindberget.
Connor Van Schalkwyk vann tredjesingeln mot Vilhelm Fridell 6-4, 6-4 och 2-0 i det läget för svenska mästarna från Solna.
– Jag blev överraskad när jag kom in i hallen. Det var kul att se de stora bilderna på Stefan Edberg och Jonas Björkman, två spelare jag såg upp till när jag var ung, säger den förre världsstjärnan Lukasz Kubot i en intervju med Fredrik ”Fidde” Rosengren på Växjö TS:s instagramkonto.
– Jag har dragits med knäskador länge. Spelet nu under elitserien får avgöra om jag satsar vidare ännu en säsong nästa år, säger han.

Isac Strömberg vann tredjesingeln mot Robin Thour och Solnasegern var säkrad. Adam Heinonen kunde reducera genom vinsten mot Karl Friberg i en stark förstasingel 6-4, 4-6, 10-5.

Fair Play TK leder gruppen på fem poäng men har en match mer spelad än tvåan Solna TK på fyra poäng. På måndagskvällen tar Solna TK emot Påvelunds TBK som vid vinst går upp på samma poäng som just Solna… Växjö TS möter MIK Tennis hemma i en viktig match för att undvika nedflyttning till division 1.

I grupp B hade Lidingö TK hemmapremiär i hallen där SM-slutspelet spelas om några dagar. Det blev en spännande inledning mot SALK där både dubbeln och tredjesingeln gick till avgörande matchtiebreak. Lidingö TK vann i båda; Fred Simonsson vann tredjesingeln mot Rafael Ymer 4-6, 6-0, 10-5 och Eric Ahrén Moonga och Jakob Amilon slog Milos Sekulic och Moa Forste Dinell med 3-6, 6-3, 10-8.
Mirza Basic tog SALK:s enda vinst den här kvällen när han slog Johannes Ingildsen i förstasingeln. I andrasingeln kunde dock Simon Freund avgöra för Lidingö TK mot Nikola Slavic – även den matchen i två set.

GLTK har just nu den ena slutspelsplatsen efter Lidingö (båda har fyra poäng), men göteborgarna har en match mer spelad än SALK på tredjeplatsen. I dag kom andra vinsten för GLTK när man tog emot Örebro TK hemma. Jesper Klöv Nilsson inledde mot Viktor Arsov och vann med 6-0, 6-4 vilket var starten på 4-0-segern. Markus Eriksson och August Gustafson vände och vann dubbeln mot Antonin Bolardt och Anton Johansson 4-6, 7-6, 10-1. Christian Samuelsson slog Joel Gamerov i två set i förstasingeln och Ludvig Hede kunde vända i sista matchen mot Theo Baudin och vinna med 4-6, 6-0, 10-3.

Söndagens matcher

Damer
Grupp A: Helsingborgs TK – Ullevi TK 4-0, Påvelunds TBK – GLTK 3-1
Grupp B: Danderyd Djursholm ETK – Lidköpings TK 4-0, Upsala TK – Fair Play TK 0-4

Herrar
Grupp A: Fair Play TK – MIK Tennis 3-1, Växjö TS – Solna TK 1-3
Grupp B: GLTK – Örebro TK 4-0, Lidingö TK – SALK 3-1