Enskede LTK och Fair Play TK fortsätter vinna och har kopplat ett grepp om finalplatserna inför den avslutande sjunde omgången av elitserien på tisdagen. 

Enskede LTK gav inte bort mycket i hemmamatchen mot GLTK på söndagen. Pemra Özgen, Valentyna Ivakhnenko och Ana Vrljic vann alla sina singelmatcher utan att tappa ett enda game. GLTK tvingades också lämna walk over i en singel och en dubbel.
– Vi är glada över vinsten. Nu har vi en match kvar, vi får se hur det går på tisdag, säger Pemra Özgen.
– Vi fick inte så mycket tid mellan matcherna då vi hade en bilresa från Malmö efter matchen i fredags. Men jag är nöjd med spelet och jag är glad att vi kunde vinna, säger Ana Vrljic.
 
Fair Play TK fick det desto kämpigare i sin bortamatch mot Helsingborgs TK. Cornelia Lister och Martha Matoula vann sin dubbel 6-2, 6-3. I den andra var det mer öppet. Sofia Nami Samavati och Maja Radenkovic kunde vinna med 7-5, 7-6 till slut mot Louise Wikander och Alice Widell.
Hemmalagets Clarissa Blomqvist var den som bröt mönstret. Hon vann mot Tilde Jagare med 4-6, 6-4, 10-3.
Sofia Nami Samavati vann med stora siffror, 6-2, 6-1, i förstasingeln mot Laura Schaeder. Martha Matoula kunde vinna en tuff match mot Louise Wikander 6-7, 6-3, 10-4 och Tilda Larsson vann mot Tilda Hessleryd i en ännu tajtare match med 7-5, 3-6, 11-9.
– Det var kul! Det var bra insatser från alla, säger Tilda Larsson.
– Nu laddar vi för ny match mot Växjö på tisdag. Vi är supertaggade att spela igen, säger Tilde Jagare.

I Uppsala blev det dramatiskt värre. Sverigeettan Rebecca Peterson dök upp i bortalaget Salk. Hon hade dock inte mycket att hämta mot Julia Terziyska som storspelade och vann förstasingeln med 6-2, 6-3.
Upsala TK fick en smakstart och tog ledningen med 2-0 i dubblarna. Susanne Celik och Julia Lövqvist vann i två set. Det var desto jämnare i den andra dubbeln där Julia Terziyska och Julita Saner kunde vinna efter många tuffa dueller mot Polina Leykina och Tilde Strömquist, 7-5, 4-6, 10-6.
Unga Lea Nilsson fortsätter övertyga i elitserien. Hon vann sin match mot Julia Lövqvist med 7-5, 6-2 och Salk höll kvar nerven i matchen. Polina Leykina vann sin match mot Julita Saner med 7-6, 6-2 och Salk tog ännu en seger genom Tilde Strömquist som vann över Susanne Celik i en jämn match: 7-6, 2-6, 10-7.
Upsala TK hade kanske behövt en tvåpoängare med tanke på att Enskede LTK väntar på bortabana på tisdagen. Nu skiljer det två poäng upp till Fair Play TK och Enskede LTK som har bättre set- och gameskillnad.

Lidköpings TK är klara för elitserien nästa år. De säkrade platsen genom 6-0-segern hemma mot Växjö TS. Även Helsingborgs TK är klara trots förlusten på söndagen.
Växjö TS åker ur elitserien. GLTK är näst sist och även om laget har en möjlighet att komma upp på samma poäng som Helsingborgs TK så ser det mörkt ut för göteborgslaget.

Se matchbilder och intervjuer från den sjätte omgången i spelaren ovan.

Elitserien, damer: Omgång 6 av 7

Enskede LTK – GLTK 6-0
Helsingborgs TK – Fair Play TK 1-5
Lidköpings TK – Växjö TS 6-0
Upsala TK – Salk 3-3

Sista omgången, tisdag:

Enskede LTK – Upsala TK (15.30)
Lidköpings TK – Helsingborgs TK (16.30)
GLTK – Salk (16.45)
Växjö TS – Fair Play TK (17.00)