Vi gratulerar Ullevi TK och Danderyd Djursholm Elittennisklubb som är klara för elitserien för damer nästa säsong. 

Ullevi TK:s damlag (bilden ovan) vann den södra division 1-serien på 13 poäng, en poäng före tvåan Fair Play TK. Därmed är laget klart för elitserien nästa säsong. Göteborgarna ställde upp med ett ungt lag där 17-åriga Amina Kadic sticker ut i statistiken. Hon spelade samtliga 14 matcher (singel och dubbel) och vann elva och förlorade tre av matcherna.
– Vi är supernöjda både med tjejerna och killarna. Tjejerna vann serien med bara en tappad poäng, killarna tappade två poäng där Växjö TS var för bra. Det som gör oss extra nöjda är att vi haft bara egna juniorer i seriespelet, säger Lars Jönsson i Ullevi TK.

Damlaget ställde upp med två tjejer födda 2008, en född 2007 och en 2005. Medelåldern på tjejlaget var alltså 14-15 år medan killarna var 17-18 år.
– Vi har haft exakt samma uppställning i alla matcher i damserien. Det var inte givet hur vi skulle spela från början men vi lyckades pricka rätt direkt och då sa vi att vi inte ändrar så länge vi vinner, säger Lars Jönsson och fortsätter:
– Det är ett väldigt bra gäng som har höga ambitioner och som tränar mycket tillsammans. Tjejerna har väldigt stor nytta av varandra och tycker det här med lagspel är roligt. 

I Damien Croisats frånvaro (pappaledig) är det Annica Lindstedt som coachat laget. Lars Jönsson, som coachat herrlaget, var själv med när klubbens herrlag vann guld 1986 och det har blivit ett guld även 2007. Därefter drog klubben sig ur högsta serien för att istället satsa på barn- och ungdomsverksamheten. Damlaget var uppe i elitserien senast för cirka 15 år sedan.

Hur ska ni fira guldet?
– Nu är de ju inte så gamla så vi får kolla upp var vi ska gå. Det blir ett restaurangbesök någonstans. 

I den norra serien blev det avancemang till elitserien direkt för nya laget Danderyd Djursholm Elittennisklubb. Laget vann serien på elva poäng, tre före tvåan Näsbyparks TK.
Agnes Mitteregger i Danderyd Djursholm ETK hade bäst statistik tillsammans med Daniella Nylander, Lidingö TK. De vann nio matcher och förlorade tre under seriespelet.
Agnes ser mycket fram emot spel i hösta serien nästa år.
– Jag tycker framför allt att det är otroligt roligt. Jag tycker att vi har varit stabila genom hela serien, vi har haft bra sammanhållning och framför allt så har vi haft det väldigt roligt, säger hon.

Vad säger du om din egen insats?
– Jag tycker att jag har hållit mig stabil. Jag har haft några bättre matcher och några sämre matcher, men så är det alltid. Det känns bra, jag är stolt och glad och nästa år är vi redo för Elitserien, säger Agnes Mitteregger.

I den södra serien gjorde ATL Lund en stark avslutning och vann med 3-1 i sista matchen mot Örebro TK. Det räckte dock inte då Malmö TK avslutade med oavgjort och vinst under avslutningshelgen och säkrade kontraktet på samma poäng – men med bättre matchskillnad. ATL Lund gör Jönköpings TK sällskap i division 2 nästa säsong.
I norra serien är det bara ett lag som åker ur då USIF drog sig ur inför seriestarten. Det blir MIK Tennis som får starta om i division 2. 

Se tabell och statistik på länkarna nedan.