Division 1-serierna är igång och tennis.se tar här med er genom damernas premiäromgångar där Caijsa Hennemann gjorde entré i KLTK-tröjan.

Damernas division 1 norra-premiärer spelades i Lidingö Tennishall och i Kramfors. I Lidingö spelade hemmalaget tillsammans med Näsbyparks TK, KLTK och Gustavsbergs TK där KLTK vann båda sina matcher. Först blev det 3-1 mot hemmalaget Lidingö TK och på söndagen 4-0 mot Näsbyparks TK. Kanske överraskade det en del att toppspelaren Caijsa Hennemann hade förstärkt KLTK-laget där hon vann tre av sina fyra matcher.


I laget spelade bland andra Fredrika Nicander som vann alla sina tre matcher, bland annat den jämna singeln som skulle bli avgörande i matchen mot Lidingö TK.
– Jag försöker ladda upp med så mycket energi som mycket och tänka igenom vad jag ska göra och vad jag tycker är viktigt. Och sen kämpa på varje boll med bra attityd, säger hon i en intervju på KLTK:s instagramkonto.

Näsbyparks TK inledde med 4-0 mot Gustavsbergs TK på lördagen innan förlusten mot KLTK kom på söndagen.
– Det var två helt olika matcher och uppgifter. På lördagen är vi favoriter och hanterar det på ett ganska bra sätt. Mot KLTK är vi underdogs och saknar på det stora hela rutinen för att kunna leverera på den nivån vi har i oss. Men summa summarum en ganska hyfsad helg, säger lagledare Björn Sahlin på Näsbyparks TK:s hemsida. 


Lidingö TK (bilden ovan) fick också med sig en vinst från helgen efter 4-0 mot Gustavsbergs TK på söndagen.

I Kramfors spelade SALK, Falu TK, USIF och hemmalaget Kramfors TK och efter helgen kan vi konstatera att både Falu TK (bilden nedan) och Kramfors TK är obesegrade.

På lördagen vann båda lagen med 3-1 mot SALK respektive USIF och på söndagen spelade Kramfors och SALK 2-2 och samma siffror mellan Falu TK och USIF. Noterbart är att Gabriella Danielsson vann samtliga fyra matcher för sitt Kramfors i helgen.


I den södra serien är hela fem lag obesegrade efter helgens matcher. Växjö TS (bilden ovan) hade Lillån TK, Tabergsdalens TK och Örebro TK på besök. Hemmalaget inledde med 2-2 mot Lillån TK och vann med 3-1 mot Örebro TK på söndagen.
– Det här var en väldigt bra start för oss, säger växjötränaren Pontus Kumlin till Smålandsposten.

Tabergsdalens TK vann med 4-0 mot Örebro TK och spelade (liksom Växjö TS) 2-2 mot Lillån TK. 

Karlskrona var den andra spelplatsen i helgen där hemmalaget gästades av Fair Play 2, Söndrums TK och Malmö TK.
Och det är Karlskrona TK (bilden) som toppar en ung och tajt serie på samma poäng (tre) som Tabergsdalens TK, Fair Play TK och Växjö TS. Karlskrona TK och Fair Play spelade 2-2 på lördagen medan Söndrums TK slog Malmö TK med 4-0. På söndagen vann Karlskrona med 4-0 mot Malmö TK medan Fair Play TK slog Söndrums TK med 3-1.