Mälarhöjdens IK Tennis är tillbaka i division 1 med både dam- och herrlaget. ”Vi är där vi ska vara och nu ska vi bygga för framtiden”, säger sportchefen Srdan Mladenovic som också är coach för damlaget.

Entusiasmen är stor i Mälarhöjden sedan båda lagen avancerat upp i division 1 inför den här säsongen. Damlaget vann sin serie medan herrlaget kom tvåa men fick en friplats sedan ett annat lag dragit sig ur.
– Det var många år sedan MIK var i division 1. Det här blir en ny start som ska bli väldigt spännande. Vi tror väldigt mycket på seriespel och tycker det ska bli kul att slåss om platserna. Vår målsättning är inte så mycket placeringar utan mer att bygga för framtiden, att etablera oss på den här nivån.

Mälarhöjdens damlag – som coachas av Robin Brage och “Sigge” själv – har en ung prägel, men här finns flera av landets bättre spelare i sina åldersklasser. Här finns Tuva Wallin, Angelina Melki, Ida Johansson, Alma Johansson, Rüya Laura Mavi, Amanda Mendendez Thomasson och Hilma Sederlin. 

– Vi har inga äldre och erfarna spelare, utan det är ett ungt härligt tjejgäng. De är kanske lite för unga för att kunna konkurrera fullt ut, men det är ett lag vi kommer bygga mycket på för framtiden. 

Srdan Mladenovic är uppväxt i Mälarhöjdens IK där han spelat hela vägen genom åldersklasserna. Han har spelat tennis hela livet och har läst på Idrottshögskolan och gått förbundets tränarutbildningar.
Han blev senare chefstränare i MIK innan han gick över som regionstränare på Tennis Stockholm under fyra år.
– Det var roligt, men jag saknade hands on, att vara i klubben och göra det dagliga jobbet. Jag sökte mig tillbaka till hemmaklubben och här har jag varit sportchef de senaste fem åren.

Även herrlaget, som coachas av Kurt Lundberg och med Robin Brage som spelande tränare, har alltså division 1-status numera och här har man också behållit spelarna till den här säsongen. I serien kan man se fram emot stockholmsderbyn mot Åkersberga TK, Näsbyparks TK, Lidingö TK och Danderyds TK men här finns också utmaningar i form av Falu TK, Örebro TK och Lidköpings TK.
– På herrsidan är det Lucas Renard som får “bära flaggan”, han har en kompis från Polen som också anslutit till oss. 36-årige Robin Brage står för rutinen, han blev svensk mästare i H35 förra året. Sen har vi några yngre killar i åldrarna 15-17 år som ska försöka ta plats i laget.

Seriepremiären i division 1 spelas den 9 november: 

Div 1 norra damer

Trollbäckens TK – Lidköpings TK
Jönköpings TK – Lidingö TK
Mälarhöjdens IK – KLTK
Kramfors Tennis – Solna TK

Div 1 södra damer

Påvelunds TBK – Fair Play TK 2
Växjö TS – Elfsborgs Tennis
ATL – Vetlanda RK
10/11: Påvelunds TBK – Malmö TK

Div 1 norra herrar

Åkersberga TK – Mälarhöjdens IK
Falu TK – Näsbyparks TK
Örebro TK – Lidingö TK
Lidköpings TK – Danderyds TK

Div 1 södra herrar

Båstad TS – Fair Play TK 2
Tabergsdalens TK – Vimmerby TK
ATL Lund – Påvelunds TBK
Varbergs TK – Ullevi TK