Få har nog missat att Elitserien powered by MATCHi startar på torsdag med fyra matcher på damsidan. Från och med fredag är det full omgång med åtta matcher varje dag fram till slutspelet tar vid.
tennis.se kollade med några av klubbarna hur de förberett sig när det gäller arrangemangen i samband med hemmamatcherna.

Frågorna: 1) Hur laddar ni för ett bra hemmaevent under elitserien? 2) Vad betyder elitserien för klubben? 

EMIL HOLMGREN, klubbchef i Växjö TS
1) – Vi har ett evenemang per hemmamatch. På söndagen har vi julavslutning för våra juniorer, dit är det redan 60 anmälda och vi hoppas på fler. På måndagen har vi en nätverksträff för våra sponsorer. Rent allmänt försöker vi locka så många av våra medlemmar som möjligt, vi hoppas på stor uppslutning även fast vi inte har någon naturlig sittläktare i vår hall.
2) – Vi har valt att spela med våra egna spelare så långt som möjligt. Det gör att våra medlemmar ser A-laget vecka in och vecka ut på hemmaplan, och vi arbetar aktivt för att höja våra spelare så de blir förebilder för våra yngre. På det sättet betyder det väldigt mycket såklart.


JOHN KARLMAN, tränare och verksamhetsansvarig i Lidköpings TK

1) – Vi har valt att spela med våra egna spelare så långt som möjligt. Det gör att våra medlemmar ser A-laget vecka in och vecka ut på hemmaplan, och vi arbetar aktivt för att höja våra spelare så de blir förebilder för våra yngre. På det sättet betyder det väldigt mycket såklart. Klubben har känt av elitserieglöden några veckor nu genom att all reklam rullats ut i hela hallen. Bollkalleträning har pågått på träningarna. Det är stort fokus och professionalism bland spelarna. Vi har även engagerat endel personer utanför för att få detta till ett lika stort event som förra året. Hela Lidköping till hallen!!
2) – Elitserien betyder mycket för klubben och stan. Bandyn dominerar i stan, men förutom det så är det vårt damlag som är i Sveriges finrum. Alla är taggade och vår elitserie medverkar, engagerar och inspirerar både tävlingsjuniorer och medlemmar.

MARTIN STIGH, klubbchef i Påvelunds TBK
1) – Vi har laddat med intervjuer med spelare och ledare på vår hemsida, Instagram, Facebook och YouTube (PTBK TV). Detta dels externt utanför PTBK men framförallt internt för PTBK:s medlemmar så att de kommer och tittar på våra fyra hemmamatcher. Under dessa har vi stor uppslutning av bollkallar och linjedomare från klubben. Elitserien är ju ett veckolångt event där medlemmarna får möjlighet att se på topptennis.
2) – Eftersom elitserien är ett relativt kort tidsmässigt event så jobbar vi med att klubbens medlemmar under denna kort tid sluter upp som funktionärer och publik. Vi vill helst ha relativt unga spelare i våra lag som våra egna juniorer kan känna en närhet till. Elitserielagen blir därmed en viss typ av marknadsföring mot våra egna medlemmar, men också utåt i tennis-Sverige. 

ERIC JOHANSSON, klubbchef och tränare i Örebro TK
1) – Vi engagerar en stor del av klubbens medlemmar som kommer ner och hjälper till med olika saker under eventet. Vi försöker att få med alla barn som är med i tennisskolan som bollkallar. Våra yngre tävlingsspelare får hoppa in som linjedomare under matcherna. Samtidigt som vår premiärmatch hemma på fredag så har vi terminsavslutning för alla i klubben, så vi hoppas att det kommer ner mycket folk till hallen. Vi har såklart gratis inträde och godisregn mellan matcherna för alla barn, det brukar att vara populärt. Vi försöker även att få ner lokal media till hallen för att få lite uppmärksamhet runt tennisen i Örebro. Laget laddar med extra träningar under veckan och vi bygger nu en bra känsla och stolthet hos spelarna över att få representera Örebro TK i tennisens finrum. Laget är blandat med äldre erfarna spelare och några yngre juniorer som ska få vara med och bygga erfarenhet, det är viktigt inför framtiden.
2) – Det är alltid kul att spela i den högsta serien. Just nu har vi fyra av våra lag i i den högsta divisionen i Svenska tennisligan (Herr, H45, H55 och H65) och det är ett bra betyg till klubben. Att finnas med däruppe i toppen med alla våra lag är såklart något vi vill fortsätta med. Att spela i elitserien ger oss även en möjlighet att marknadsföra klubben och tennis i Örebro. Vi hoppas att lokal media nappar på eventet och att de kommer på fredag för att se på premiären mot SALK.