Kvartetten som spelar i elitserien 2024

Vi gratulerar KLTK och Tabergsdalen på damsidan och Danderyd Djursholm ETK och Ullevi TK på herrsidan till elitserieplatserna 2024.

KLTK:s damer vann samtliga sex matcher i den norra division 1-serien. Nyckelmatchen blev vinsten mot tvåan Näsbyparks TK som avgjorde i slutändan. Kromfors Tennis har dragit sig ur sedan tidigare och med ner i division 2 följer Gustavsbergs TK som blev nästsist. I den södra serien blev det tvåan Tabergsdalens TK som tar elitserieplatsen. Fair Play TK 2 – som gick obesegrade genom serien – får inte gå upp då klubben redan har ett lag i elitserien 2024.

På herrsidan vann Danderyd Djursholm ETK alla sina sju matcher och vann den norra serien tre poäng före Näsbyparks TK. Ljusdals TK och Öviks TK får starta om i division 2.
Ullevi TK var lika överlägsna och vann alla matcher i den södra serien. Här blev nyckelmatchen vinsten mot tvåan Helsingborgs TK i den andra omgången. Söndrums TK gör Elfsborg Tennis sällskap i division 2 nästa säsong.

”23-1 i matcher blev det för KLTK:s damlag i division 1 som nu kan sikta in sig på Elitserie-tennis igen. KLTK har just nu en otrolig bredd på tjejsidan och med Caijsa Hennemann som lok för vårt unga gäng så ska det bli spännande att se vilken utveckling vi kan ha under 2024”, skriver klubben på instagram.

”I den sjunde omgången i Division 1 Södra så fixar tjejerna 2-2 mot helgens värd Malmö vilket innebär att man slutar 2:a i Division 1 och då inte vinnarna Fair Play 2 får gå upp i Elitserien då klubben redan har ett lag där så blir det således TaTK som spelar i Elitserien 2024….! Tjejerna Olivia Bjursten, Tilde Grund och Matilde Stamborg levererar och “fixar” dagens uppgift, säger coachen Ankido Marko. Fantastiskt att vi återigen kommer gästas av Elitserielag med grymma spelare i det blåvita nästet vilket är riktigt kul för tjejerna, fortsätter Ankido. I årets lag spelade; Josefin Andersson, Olivia Bjursten, Bella Bäcker, Tilde Grund och Matilde Stamborg”, skriver Tabergsdalen på instagram.

Fair Play TK:s andralag vann den södra serien. Bilden: Clara Nilsson, Thea Jagare, Edit Cosmo och Elin Axler.

“Efter lördagens vinst mot KLTK avancerar herrlaget till Elitserien med en match kvar. Coach Gordan kommenterar: ”Vi visste att det skulle avgöras till sista helgen där topplagen möts. Vi spelar en fantastisk dubbel och tar med oss 1-0 inför singlarna där vi vet att det skulle bli tufft på deras hemmaplan och ett tag såg det ovisst ut men spelarna lyckades knipa alla singlar i matchtiebreak och jag är väldigt stolt över hur de hanterade situationen. Tack till alla som kom och stöttade oss, nu blickar vi framåt!”, skriver DDETK på instagram.

“Stort grattis till Ullevis herrar för den imponerande resan från division 1 till elitserien! Era grymma insatser har verkligen burit frukt. Ser fram emot att se er briljera på den stora scenen!”, skriver Ullevi TK på instagram.

 

Av |2023-12-19T09:42:52+01:0018 december, 2023|Elitserien/Division 1, Svenska Tennisligan, Tennis.se|
Till toppen