Nu står det klart att Lidingö Tennisklubb blir värd tillika Svenska Tennisförbundets medarrangör av finalspelet av Elitserien powered by MATCHi 2023 den 20-22 december.  

Spelplats blir Lidingö TK:s anläggning strax utanför centrala Stockholm med åtta banor som alla enbart kommer att vigas till slutspelet och kringarrangemang.
20-22 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler för både damer och herrar.
– Efter förra årets succé fortsätter vi nu att utveckla Elitserien powered by MATCHi. Formatet möjliggör för våra bästa spelare att vara med och tävla för sin klubb under en intensiv tävlingsvecka som avslutas med ett rafflande slutspel. Vi vill skapa en svensk tennisvecka som engagerar både klubbar, spelare, utövare och följare över hela Sverige. Vi är laddade och redo att nu utveckla finalspelet ytterligare tillsammans med Lidingö TK som medarrangör, säger Jonas Elmblad, kommersiellt ansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Bengt Helmersson, PG Jönsson och Jonas Elmblad.

Förra året infördes ett helt nytt koncept för Svenska Tennisligans högsta serie. Det innebar flera nyheter, däribland ett gemensamt slutspel för både damer och herrar på en och samma spelplats.  Satsningen föll väl ut med jämna och spännande matcher i både grupp- och slutspel.

Årets serie följer samma format. I grundserien delas de tio lagen på dam- respektive herrsidan upp i två grupper där de i hemma- och bortamatcher gör upp om de fyra slutspelsplatserna. Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel. Vidare spelas varje lagmatch på två banor vilket möjliggör ett bättre arrangemang samtidigt som åskådarnas upplevelser förstärks.
– Vi är glada över att kunna spela slutspelet på klubbens fina anläggning och är övertygande om att vi kan bjuda på ett fint arrangemang för både spelare, ledare, funktionärer, publik och övriga intresserade, säger Bengt Helmersson, Tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Livestreaming och livescore från samtliga matcher gör det möjligt att enkelt följa händelserna oberoende spelplats. Under finalspelet på Lidingö planeras även en större direktsänd tv-produktion med intervjuer, inslag och kommentering.
– Vi är jätteglada att tillsammans med Svenska Tennisförbundet kunna arrangera finalspelet och välkomna den svenska eliten på både dam- och herrsidan till vår fina anläggning på Lidingö. Vi hoppas förstås att vi som klubb når slutspelet men finaldagarna kommer hur som helst att bli en höjdpunkt för både klubben och våra medlemmar, inte minst för de som spelar i vår barn- och ungdomsverksamhet som nu får chansen att se topptennis på riktigt nära håll. Vi bygger läktare och planerar för flera olika sidoarrangemang och kommer att använda tillfället för att på bästa sätt marknadsföra både sporten i sig och klubbens verksamhet, säger PG Jönsson, klubbchef Lidingö TK.

Regerande mästare är Enskede LTK (damer) och Solna TK (herrar).