Lidingö TK:s herrlag vann division 1 norra förra året och för första gången har tennisklubben ett lag i elitserien. 

Årets upplaga av Lidingö TK:s herrlag är en spännande mix av rutinerade och unga spelare. Med till exempel tidigare Davis Cup-spelaren Fred Simonsson får laget värdefull erfarenhet.

Fred Simonsson (här under en Davis Cup-match 2016). Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån

– Jag lade egentligen racket på hyllan i januari 2019 och rörde inte det på nästan nio månader. Det senaste året har jag insett vilken fantastisk sport tennis är. Jag kan spela utan den enorma individuella pressen. Tanken är att jag ska spela så många matcher som möjligt. Det ska bli riktigt kul att slå sitt matchpsyke igen, säger Fred Simonsson som tillhört KLTK sedan barnsben.

Fler spelare har anslutit från KLTK, som Elliot Altman, Eric Ahren Moonga, Jakob Amilon och Simon Freund.
– Jag tycker att vi har en rolig mix av unga stjärnor och några gamla rävar, så jag tror vi kan bli rätt luriga att tampas med, säger Simon Freund. 

Flera spelare är så klart kvar sedan avancemanget för ett år sedan. Eric Davidsson är en av dem.

Laget som fixade avancemanget 2019.

– De nya spelarna kommer in med ny energi och mycket erfarenhet som vi kan lära oss av. Det är bara roligt att man kommer få kämpa om platserna att få spela.

Lidingö TK inleder hemma mot SALK i premiären lördagen den 21 november. I inslaget överst i artikeln pratar Eric Davidsson och Simon Freund bland annat om vilka som blir favoriter i elitserien.

Lidingö TK:s elitserietrupp 2020: Alexander Hartman, Albert Saar, Claes Lindholm, Elliot Altman, Eric Ahren Moonga, Eric Davidsson, Frank Wintermantel, Fred Simonsson, Jacob Adaktusson, Jakob Amilon, Robin Söderling, Simon Freund, Stefan Borg och Ted Mellin Boyd.

Elitserien herrar 2020
Lagen i elitserien: Fair Play TK, GLTK, KLTK, Lidingö TK, SALK, Solna TK, Tabergsdalens TK och Upsala TK.
Premiären (21 november): Solna TK-Upsala TK, Fair Play TK-KLTK, Lidingö TK-SALK och. GLTK-Tabergsdalens TK.
Final: 12 december.