Med Fair Play TK slutspelsklara i grupp A var fältet öppet för Påvelunds TBK, Upsala TK och Salk att med två omgångar kvar stärka sina positioner när det gäller den andra semifinalplatsen.
Efter att både Påvelunds TBK och Salk vunnit sina matcher på onsdagskvällen står det just mellan de lagen inför slutomgången på torsdagen – medan Upsala TK är ute ur bilden när det gäller slutspel. 

Nykomlingen Påvelunds TBK är redan ett utropstecken i och med damernas plats i slutspelet. Herrlaget, som också gör sin första elitseriesäsong, har möjligheten att haka på.
På onsdagskvällen blev det vinst borta mot Tabergsdalens TK med 3-1 vilket betyder att laget parkerar på andra plats. Trean Salk ligger två poäng efter men har en match kvar att spela.
Salk vann bortamatchen mot Upsala TK med 4-0 på onsdagskvällen och har siktet inställt inför avslutningen då man möter Tabergsdalens TK, som samtidigt måste ha två poäng för att stanna kvar i högsta serien.

Solna TK är tvåa med knapp marginal inför slutomgången..

Om det är öppet i grupp A är det vidöppet i grupp B. Efter onsdagen står tre lag på fyra poäng. GLTK leder på bäst matchskillnad, men är samtidigt laget som spelat färdigt. Både Solna TK och Lidingö TK har en match kvar på torsdagen. Båda kan gå förbi vid segrar mot MIK tennis respektive KLTK.
På onsdagskvällen stod viktiga poäng på spel när just Lidingö och GLTK drabbade samman inför fullsatta läktare (rapporteras om cirka 500 personer). Lidingö TK gick fram till en 2-0-ledning där Fred Simonsson vann tredjesingeln i två set mot Jesper Löv Nilsson. Förstasingeln kvalar väl in på epitetet popcornmatch: Simon Freund mot Markus Eriksson och det blev Simon Freund som vann, 7-5, 6-2 och tvåpoängare var hemma för Lidingögänget. 

Foto: Patrick Bengtsson

I kvällens andra match i den gruppen var det festligt värre hos Mälarhöjden där hemmalaget tog emot KLTK i ett derby med festlig inramning. Båda stod på en poäng före kvällens match och en vinst var alltså i fokus för båda lagen.
Ställningen var 1-1 efter dubbeln och tredjesingeln. Sebastian Eriksson vann mot Gustav Hansson på andrasingeln med 6-3, 6-4.
KLTK var nära seger då Leo Borg hade matchboll vid 11-10 i matchtiebreak, men föll mot Lucas Renard (bilden) 7-5, 4-6, 11-13.

Grupp A

Tabergsdalens TK – Påvelunds TBK 1-3
Upsala TK – Salk 0-4

Grupp B

Lidingö – GLTK 3-1
MIK Tennis – KLTK 2-2