KLTK:s damer har ena foten i elitserien. Foto: @kltkontheroad

Det är fördel KLTK i damernas division 1 norra. På tisdagen inkasserade laget en ny 4-0-vinst mot Gustavsbergs TK och leder nu tabellen på samma poäng som Näsbyparks TK, men med en match färre spelad. Näsbyparks TK vann med samma siffror i viktiga matchen mot Lidingö TK och skuggar alltså tabellettan.
– Alla fick spela så det var jättekul! Vi hade bra energi och kämpade på hela vägen. Jag är glad att jag kommit igång med matchspelet igång då jag inte spelat på ett tag, säger Rebecca Malmström (på KLTK:s instagramkonto) som gjorde årets första match i serien.

KLTK har kvar att möta USIF och SALK medan Näsbyparks TK möter Falu TK som i sin tur är tabellfyra på fem poäng och har säkrat kontraktet.
Femman SALK, sexan USIF och Gustavsbergs TK (under strecket) slåss om nytt division 1-kontrakt. Gustavsbergs TK möter både SALK och USIF i de två sista omgångarna…
Noterbart är att Kramfors Tennis spelade de första omgångarna men är nu utdragna ur seriespelet. Inga av matcherna mot Kramfors räknas.

I den södra serien leder Fair Plays andralag på nio poäng med Tabergsdalens TK på andra plats på åtta poäng. Tabergsdalen vann smålandsderbyt mot Växjö TS med 4-0 på tisdagen och har siktet inställt på elitserien då Fair Play TK bara får ha ett lag i högsta serien. Tabelltreaan Lillån TK har sex poäng och får hoppas på att laget vinner sina två sista samtidigt som Fair Play TK slår Tabergsdalen på lördag. Trion Karlskrona TK, Söndrums TK och Växjö TS har alla fem poäng i mitten av tabellen.
Klart är att Örebro TK får början om i division 2 och att Malmö TK måste ta full pott och lita på andra resultat för att stanna kvar i serien. 

Det är upplagt för en rafflande Luciakväll i herrarnas division 1 norra. Efter fyra omgångar leder Danderyd Djursholm ETK på åtta poäng, jagade av Näsbyparks TK och KLTK – båda på sju poäng. På tisdagen vann DDETK med 4-0 mot Ljusdal och KLTK mot Tabergsdalens TK med samma siffror. Samtidigt spelade Näsbyparks TK 2-2 mot TK Hobby. 
På onsdagen (17.00) möts DDETK och Näsbyparks TK i Danderyd och vinnaren där tar ytterligare ett steg närmare elitserien. Det samma gäller KLTK som möter Öviks TK. Känslan är att det kommer spraka om serien hela vägen i mål. I helgen möter KLTK först DDETK på lördagen och Näsbyparks TK på söndagen…
Det skiljer fyra poäng mellan tabellfyran TK Hobby och jumbon Öviks TK. Däremellan ligger Ljusdals TK, Lidköpings TK och Tabergsdalens TK (under strecket) – alla på två poäng.

I den södra serien luktar det elitseriespel 2024 om Ullevi TK som tog dubbla vinster (mot Elfsborg Tennis och Kalmar TK) och har kopplat ett grepp om seriesegern med maximala åtta poäng efter fyra omgångar. På onsdagskvällen väntar tabellfyran Kungsbacka TK. Helsingborgs TK är tvåa på sex poäng följda av Varbergs TK på fem poäng. Det lutar åt en dramatisk avslutning i bottenstriden. Elfsborg Tennis (två poäng) och ATL Lund (en poäng) är just nu på nedflyttningsplats. Strax ovanför ligger Kalmar TK och Söndrums TK, båda på tre poäng. Kalmar och Elfsborg möts på onsdagskvällen…