Solna TK var måndagskvällens stora vinnare och är i stort sett klart för final där man åter ställs mot Fair Play TK precis som förra året.
– Det är inte riktigt klart. Jag har varit med för länge för att ta ut något på förhand. Det måste spelas om det, men självklart ser det ljust ut, säger Filip Prpic, lagledare i Solna TK.

Solna TK vann mötet som i princip skulle avgöra vilka som skulle ta sig till final. De regerande mästarna vann mot GLTK med 5-1.
– Vi gör en väldigt bra insats överlag. Det började lite halvskakigt och det är aldrig lätt att möta GLTK här. Vi lyckades få med oss båda dubblarna där Laurynas Grigelis och Karl Friberg lyckades vända och vinna i matchtiebreak. Vid 8-8 gör ”Kalle” en helt otrolig poäng och 2-0 där var ett jättebra resultat, säger Filip Prpic som hyllar elitserien 2021.
– Den är otroligt bra! Nivån på elitserien är mycket högre i år  jämfört med tidigare år. Fortsättningen blir jättekul nu. Vi är redo för KLTK på onsdag och sedan blir det förhoppningsvis en favorit i repris i Malmö på söndag.

John Hallquist Lithén.

John Hallquist Lithén bröt mönstret för GLTK med sin vinst mot Laurynas Grigelis. Han fick ett kvitto på att hans tennis är på väg uppåt, men vinsten var en klen tröst en kväll då laget förlorade och med största sannolikhet missade finalen.
– Det har känts bättre match för match och jag tror att det här var min bästa match i serien. Jag hade hellre förlorat matchen om det var vi som vann med 5-1. Vi är så klart besvikna, för vi gick in med inställningen att vinna. Både i singlarna och dubblarna är det små marginaler, men de gör det bra. Vi hade behövt åtminstone 1-1 efter dubblarna för att hålla hoppet levande lite bättre.

Jonathan Mridha hade under sin segermatch (6-3, 6-3 mot Christian Samuelsson) koll på att Karl Friberg redan vunnit sin singel (6-0, 6-0 mot Nicklas Timfjord) och att Solna TK hade en 3-0-ledning.
– Det kändes rätt bra efter dubblarna och med (Karl) Friberg på ”fyran” brukar det gå bra. Min match var den bästa jag gjort i serien. Saker som jag jobbat med börjar sätta sig, säger Jonathan.

Filip Bergevi.

Fair Play TK gör jobbet varje match och nu kan laget se fram emot en ny final, troligen i sin hemmaborg Fair Play stadion i Malmö. På måndagskvällen blev det 6-0 hemma mot Salk. Filip Bergevi stod över singeln men vann dubbeln tillsammans med Christian Sisgaard, 6-2, 6-2 mot Milos Sekulic och Rafael Ymer).
Filip har ännu inte förlorat en match i elitserien 2021, något han är ensam om i serien.

Sebastian Abboud.

– Bra insats av laget igen och som alltid viktigt att få med sig dubblarna. Det var en tajt singel, men i övrigt rullade det på bra. Precis som förra året spelar vi väldigt bra i grundserien. Vi har fallit på målsnöret två finaler i rad, så vi är mer revanschsugna än någonsin på att vinna den där finalen, säger han.

Lidingö TK vann med 5-1 mot KLTK. Resultatet innebär att Lidingö TK har tagit ett stort kliv mot elitseriestatus även 2021 och att kompisarna i KLTK löper en överhängande risk att göra Tabergsdalens TK sällskap ner i division 1.
– Det var en tuff match mot Lidingö med flera spelare som varit i Kungliga tidigare. De var det bättre laget. Nu har vi Solna kvar på onsdag och vi kommer ge allt precis som i alla matcher, säger Sebastian Abboud i KLTK.

Simon Freund.

Erik Grevelius var den av Kungligas spelare som tog en vinst mot Lidingö. Det var också nära på ena dubbeln där det gick till matchtiebreak (11-9). 
Simon Freund vann i både dubbel och singel för Lidingö TK. I förstasingeln mot Sebastian Eriksson blev det klara 6-2, 6-2.
– Vi är nöjda med matcherna och fick med oss en väldigt nödvändig vinst. Vi tog ett steg till att säkra kontraktet till nästa år, säger han.

I Uppsala kunde hemmalaget vinna med 6-0 mot Tabergsdalens TK. 

Jeiden Saidizand.


– Jag tycker att vi spelade bra i dubblarna och vi gör det bra hela vägen. Nu väntar en tuff match hemma mot Fair Play, men vi krigar på och kommer göra allt för att vinna, säger Jeiden Saidizand.

Även om siffrorna 6-0 är klara så var det spänning på flera av banorna.
På andrasingeln kunde Diego Fernandez Flores vinna med 3-6, 7-6, 14-12 mot Jonathan Stenberg och matchen mellan Boy Westerhof och Johan Claesson gick till två tiebreakset, 7-6, 7-6.

I spelaren överst följer ett längre inslag från det heta mötet i Göteborg mellan GLTK och Solna TK men också kommentarer och matchbilder från övriga matcher.

Elitserien, herrar: Omgång 6 av 7

Upsala TK – Tabergsdalens TK 6-0
GLTK – Solna TK 1-5
Fair Play TK – Salk 6-0
Lidingö TK –  KLTK 5-1

Sjunde och sista omgången, onsdag:

Upsala TK – Fair Play TK (11.00)
Solna TK – KLTK (13.00)
Salk – GLTK (17.00)
Lidingö TK – Tabergsdalens TK (17.00)